İrem Yaman'dan tepki: Bu haksızlığa sessiz kalmayacağım

İrem Yaman, Hatice Kübra İlgün'ün olimpiyata götürüleceğinin açıklanmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek, "Olimpiyat için sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.

İrem Yaman'dan tepki: Bu haksızlığa sessiz kalmayacağım

Tekvandoda Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanan ve son iki yılın olimpiyat şampiyonu olan sporcuyu mağlup eden İrem Yaman, sıralamada üst sırada yer almasına rağmen başka bir sporcunun kendisi yerine olimpiyatlara gönderilme kararına tepki gösterdi.

“4 yıl boyunca olimpiyatlara katılım için puan toplayarak Ocak ayı Dünya sporcu sıralamasında 3. olarak olimpiyata katılmaya hak kazandım. Ancak aynı siklette 5. olan başka bir sporcuyu benim yerime olimpiyatta yarıştırma kararı alındı” diyen Yaman, “Adaletin şaşmayacağını bu mücadelenin sadece benim değil Türk milletinin mücadelesi olduğunu düşünüyorum. İlk kadın olimpiyat şampiyonluğunu ülkeme kazandırmaya bu kadar yakınken bana yaşatılan bu haksızlığa sessiz kalmayacağım. Benim uğradığım bu haksızlığa başka kadın sporcuların uğramaması için elimden geleni yapacağım” ifadesini kullandı.

Yaman’ın yerine Hatice Kübra İlgün’ün olimpiyatlara katılacağı açıklandı.

TEKVANDO FEDERASYONU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Türkiye Tekvando Federasyonu, Olimpiyat Oyunları’na katılım hakkında resmi sitesinden 23-10-2019 tarihinde bir açıklama yayınlamıştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“06-07 Aralık 2019 tarihleri arasında Rusya’nın Moskova kentinde yapılacak olan Grand Prix Final Müsabakası sonrası hangi ülkelerin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına kota alacağı açıklık kazanacaktır.

Kotalar sporcuların adına değil ülke adına verilmektedir. Olimpik Sıralamada ilk 5’te tek sporcumuz bulunan sıkletlerde, sakatlık durumu hariç, ilk 5’de yer alan sporcu 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil edecektir.

İlk 5’te birden fazla sporcumuz bulunan sıkletlerde ise Aralık ayında Rusya’da yapılacak olan Grand Prix Final Müsabakası’nda daha başarılı olan sporcu puan durumuna bakılmaksızın ülkemizi Olimpiyat Oyunlarında temsil edecektir.

İki Sporcumuzun Grand Prix Final Müsabakasında aynı sonucu elde etmesi durumunda ise (her iki sporcunun da aynı turda elenmesi); sporcularımız 2020 yılı Şubat ayında İsveç’te yapılacak Başkanlık Kupası Taekwondo (G2) müsabakasına Olimpik sıklet olan -57 Kg’da katılacaklardır. Seçme niteliği taşıyacak bu müsabakada fazla puan alan sporcu ülkemizi Olimpiyat Oyunlarında temsil edecektir. Eşitlik durumunda federasyonca tekrar seçme yapılacaktır. Ancak seçilen sporcunun sakatlığı durumunda, diğer sporcu 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil edecektir.”