İran'dan açıklama: ABD yanıt verirse topyekün savaş başlar

İran yönetimi, ABD üssünü hedef alan 'misilleme' saldırısı sonrası Washington yönetimini yanıt vermemesi konusunda uyardı.

İran'dan açıklama: ABD yanıt verirse topyekün savaş başlar

İran Devrim Muhafızları’nın ABD hedeflerini vurmasından sonra Tahran yönetiminden açıklamalar geldi.

İran hükûmet sözcüsü, Devrim Muhafızları’na teşekkür eden sözcü, “İran hiçbir zaman savaş istememişti, ancak bütün saldırılara ezici bir yanıt ile karşılık verilecektir” ifadelerini kullandı.

“TOPYEKÜN SAVAŞ BAŞLAR”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin danışmanlarından Hüsamettin Aşena, “ABD’nin karşı bir askeri eylemi, bölgede topyekün bir savaşa neden olur” dedi.

Aşena sosyal medyadan yaptığı açıklamada “ABD’nin karşı bir askeri eylemi, bölgede topyekün bir savaşa neden olur. Ancak Suudiler farklı bir yol seçebilirdi – tam barış içinde olabilirlerdi” ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Irak’taki ABD üslerine düzenlenen saldırı sonrası ilk açıklamasını yaptı.

Zarif, Twitter hesabında paylaştığı mesajında “İran, vatandaşlarımıza ve üst düzey yetkililerimize korkakça düzenlenen silahlı saldırının ardından Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesine göre meşru müdafaa adına orantılı adımlarını atmış ve tamamlamıştır. Gerilimi tırmandırmak ve savaş istemiyoruz, ancak kendimizi herhangi bir saldırıya karşı koruyacağız” ifadelerini kullandı.