İran'daki deprem sonrası Van'da ölenler var!

İran'ın Hoy şehri yakınlarında saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Van, Kars, Hakkari, Yüksekova ve Ağrı'da da hissedildi.

İran'daki deprem sonrası Van'da ölenler var!

Kandilli Rasathanesi’nde yer alan bilgilere göre, saat 08.52’de Türkiye-İran sınırında 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD’ın açıklamasına göre ise depremin büyüklüğü 5.9.Depremin derinliği 8.4 kilometre olarak bildirilirken, saat 09.31’de 3.7 büyüklüğünde bir artçı deprem daha yaşandı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, “2 köyde 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 18 kişi yaralı. Enkaz altında kimse yok” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise  “21 yaralıdan 8’inin durumu kritik” dedi. Yaralıların Van Başkale Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Koca,  saat 14.00 itibariyle yaptığı yeni açıklamada ise ölü sayısının 9’a yükseldiğini açıkladı. Koca 37 de yaralının olduğunu, bunlardan 9’unun sağlık durumunun kritik olduğunu söyledi.

SINIR İLLERİNDE HİSSEDİLDİ

Yerin 5.22 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 4,75 kilometre mesafedeki, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de yoğun şekilde hissedildi. Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van’da da hissedildi.

BAŞKALE’DE BAZI EVLER YIKILDI

Başkale ilçesi Gelenler mahallesinde hissedilen depremde kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldığı görüldü. AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.

AFAD’DAN UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca, (AFAD) depremin ardından, vatandaşların hasarlı yapılara girmemeleri uyarısında bulunuldu.

Uyarı açıklamasında “AFAD’dan 13 arama kurtarma ekibi ile Başkale ilçe jandarma, 112 acil ve UMKE ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Van il AFAD lojistik depodan ilk etapta 144 adet aile tipi çadır olay bölgesine gönderilmiştir. Türk Kızılay ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın, Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır” denildi. Açıklamada ayrıca, bölgedeki gelişmelerin takip edildiği kaydedildi.