İran'da salgın: 25 eyalete özel araçla giriş-çıkışlar yasaklandı

İran'da salgın nedeniyle Tahran ve Elborz eyaletlerinin de aralarında bulunduğu 25 eyalete özel araçlarla giriş-çıkışların yasaklandığı bildirildi.

İran'da salgın: 25 eyalete özel araçla giriş-çıkışlar yasaklandı

Koronavirüs salgınının yeni dalgasının vurduğu İran’da 25 eyalete yarından itibaren özel araçla giriş-çıkışlar yasaklandı.

Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu Güvenlik ve Sosyal Disiplin Komitesi Başkanı Hüseyin Zülfikari’nin yazılı açıklamasında, “Tahran ve Elborz eyaletlerinin de aralarında bulunduğu 25 eyalete özel araçlarla giriş-çıkışlar yasaklandı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Rezevi Horasanı, Güney Horasan, Kuzey Horasan, Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan, Fars, Huzistan, Kürdistan, İsfahan, Kum, Merkez, Erdebil, Buşehr, Kirmanşah, Hürmüzgan, Yezd, Loristan, İylam, Çaharmahal-Bahtiyari, Hemedan, Zencan, Kirman ve Simnan’da uygulanacak yasağın, yarın yerel saatle 12.00’de başlayıp cuma günü 24.00’te sona ereceği belirtildi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün yaptığı açıklamada, Covid-19 önlemleri kapsamında 25 eyalet merkezinde zorunlu olmayan işyerlerinin 4 Kasım’dan 13 Kasım’a kadar 10 günlük süreyle kapatılacağını duyurmuştu.