İran'da Koronavirüs 9 can daha aldı

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son olarak 2 bin 920 olarak belirlendi. Dünya genelinde vaka sayısı da 85 bini geçti.

İran'da Koronavirüs 9 can daha aldı

İran’da koronavirüs nedeniyle 9 kişi daha hayatını kaybetti. Ölenlerin sayısı 43’e çıkarken; vaka sayısı da 593’e yükseldi.

Çin’de ortaya çıkarak dünyada 40’ın üzerinde ülkede görülen yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son olarak 2 bin 920 olarak belirlendi. Dünya genelinde vaka sayısı da 85 bini geçti.

Türkiye’nin sınır komşusu İran’da dün, Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 34’e çıktığı duyuruldu. BBC ise bu rakamın gerçeğin çok altında olduğunu ve virüse bağlı sebeplerden İran’da en az 210 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Ülkede açıklanan 388 yeni tip Koronavirüs vakası bulunuyor.

Avrupa’da en büyük salgının yaşandığı ülke olan İtalya’da ölü sayısı 21’e yükseldi ve ülkede yeni vakalarla beraber toplam 889 kişiye yeni tip Koronavirüs teşhisi konmuş oldu. Hükûmetin Koronavirüs’e yönelik sıkı önlemler duyurduğu Fransa’da dün 24 saat içinde 20 kişide daha virüs tespit edildiğini açıklandı.

Dün, salgının başladığı Çin’de Kovid-19 salgınında ölenlerin sayısının 2 bin 837’ye çıktığı duyuruldu. son 24 saatte 47 kişi hayatını kaybetti, 427 kişide Kovid-19 vakası saptandı. Ülkede 79 binden fazla vaka bulunuyor.

İran’da 100 milletvekiline korona virüsü testi yapıldı. İran Meclis Sözcüsü Esadullah Abbasi, 5 milletvekilinin Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Çin’den sonra Koronavirüs’ün en yaygın olduğu ikinci ülke Güney Kore’de 219 yeni vaka tespit edildi. Ülkede Koronavirüs taşıdığı tespit edilen kişi sayısı 3 bin 150’ye yükseldi.

Suudi Arabistan’ın Lübnan Büyükelçiliği, ülkeyi ziyaret edecek Suudi vatandaşlarına ve ülkede yaşayan yabancılara, Lübnan’a yapacakları seyahatleri iptal etme veya erteleme çağrısında bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Abu Dhabi Tour’da hasta olduğu ortaya çıkan iki İtalyan vatandaşıyla temas ettiklerinden şüphelenilen 167 kişiye yapılan testlerden hepsinin sonucu negatif geldi.

Tayland Sağlık yetkilileri, ülkede bir kişide daha yeni tip Koronvirüs tespit edildiğini duyurdu. Ülkede tespit edilen Kovid-19 vakası sayısı 42’ye yükseldi.

Meksika, üç kişide Koronavirüs tespit edildiğini doğruladı. Yapılan açıklamada üç hastanın da kısa süre önce İtalya’da bulunduğu belirtildi. Virüsü taşıdığı tespit edilen üç kişinin de izole edildiği aktarılırken, beş kişilik bir ailenin de gözlem altında tutulduğu bildirildi.

Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador, halka sakin kalma çağrısında bulunarak, “Bu durumu halledecek kapasitemiz var” dedi.