İran: Silahlı Kuvvetlerimiz sayesinde ABD bölgede rahat davranamıyor

İran Yargı Erki Başkanı Hüccetü'l-İslam Reisi, İran Silahlı Kuvvetleri'nin güçlü varlığı nedeniyle ABD'nin bölgede rahat ve istediği gibi hareket edemediğini söyledi.

İran: Silahlı Kuvvetlerimiz sayesinde ABD bölgede rahat davranamıyor

İran Yargı Erki Başkanı Hüccetü’l-İslam Reisi, İran Silahlı Kuvvetleri’nin güçlü varlığı nedeniyle ABD’nin bölgede rahat ve istediği gibi hareket edemediğini söyledi.

Yargı Erki’nden yapılan açıklamaya göre, Buşehr’de yerel askeri yetkililere hitaben konuşma yapan Hüccetü’l-İslam Reisi burada yaptığı açıklamada, Silahlı Kuvvetlerin güçlü varlığı ve performansı nedeniyle İran’ın emperyalistlerin nüfuz edemeyeceği bir ülke olduğunun herkesçe bilinen bir konu haline geldiğinin altını çizerek, ülke sınırlarının korunduğunu belirtti.

İRNA‘da yer alan habere göre; Fars Körfezi’nin her daim büyük İran halkı için güvenli kalması gerektiğine değinen Reisi, ‘Amerikalılar, Fars Körfezi’nde bölge için tehdit ve güvensizlik oluşturan eylemlere girişmek istemeleri durumunda, Silahlı Kuvvetlerimizin gücü sayesinde teslim olmaya mahkum olacaklardır veya Fars Körfezi’nin sularının altına gömüleceklerdir’ değerlendirmesinde bulundu.

“BAĞIMSIZ ASKERİ GÜÇ”

İran Silahlı Kuvvetleri’nin hiçbir ülkeye bağımlı olmadığını vurgulayan Reisi, ‘Herkes dünyada bizim askerimizin bağımsız olduğunu biliyor ve hatta uzmanlık gerektiren ve karmaşık işler bile ülkemiz içinde yerli imkanlarla İranlı gençler tarafından yapılmaktadır’ ifadesini kullandı.

“BÖLGE GÜVENLİĞİNİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

İran kuvvetlerinin İran’dan öte bölge için de güvenlik doğurduğuna dikkati çeken İranlı üst düzey yetkili, ‘Silahlı Kuvvetlerimiz Amerikalılar, Avrupalılar ve İngilizlerin dünyanın öbür ucundan gelip halkımız ve bölgenin güvenliğini bozmalarına izin vermeyecektir’ diye ekledi.