İran hükümetinden 'İsraille normalleşme' açıklaması

İran Hükümet Sözcüsü İsrail, BAE ve Bahreyn arasında imzalanması beklenen 'normalleşme anlaşmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

İran hükümetinden 'İsraille normalleşme' açıklaması

İran, BAE’nin ardından Bahreyn’in de İsrail ile ‘normalleşme’ anlaşmasına ilişkin “Bahreyn’in sorumluluğudur” açıklamasını yaptı. Açıklamada, “İran, İsrail’i bölgede bir tehdit olarak görmektedir.” denildi.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabiei, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında imzalanması beklenen ‘normalleşme’ anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Rabiei, “İsrail’i bölgede tehdit olarak görüyoruz. İsrail ile anlaşma konusunda adımlar atan ülkeler sonuçlarından sorumlu olacak” değerlendirmesini paylaştı.

Rabiei, Filistin mesajı verdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Anlaşmanın tüm sonuçlarının sorumluluğu Bahreyn hükümetine ve uzlaşan hükümetlere aittir. İran, İsrail’i bölgede bir tehdit olarak görmektedir. İsrail ile anlaşma konusunda adımlar atan ülkeler de sonuçlarından sorumlu olacaktır. Filistin davasıyla yaşamış olan mazlum Filistin halkı ve Müslümanlar ilişkilerin normalleşmesini kabul etmeyecektir.”