İntihar eden hükümlünün ailesi: Gardiyanlardan şiddet görüyordu

Konya'da hüküm giyen Kadir Kurt'un intihar etmesinden sonra ailesi, gardiyanlardan şiddet gördüğüne dair açıklamalarda bulundu.

İntihar eden hükümlünün ailesi: Gardiyanlardan şiddet görüyordu

Konya’da Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevinde iki senedir hükümlü olarak bulunan Kadir Kurt’un yaşamına son vermesinin ardından ailesi, ölümünün şüpheli olduğunu iddia etti. BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre Kurt’un cezasının bitmesine 6 sene kaldığını söyleyen Ağabey Necdet Kurt, kardeşinin iki gardiyan tarafından tehdit ve darp edildiğini idda etti.

Ağabey Kurt “Kardeşim cezaevinde gardiyanlar tarafından baskı ve şiddet gördüğünü belirtmişti. Bu şiddetlerden dolayı sevki için dilekçe yazmıştı ancak cevap alamadı. Cumhuriyet Başsavcısı’nın yaptığı açıklamada kardeşimin intihar ettiği yazılmış ancak iki gardiyandan sürekli şiddet gördüğü belirtilmemiş. Bu konunun araştırılmasını istiyorum.” ifadelerinde bulundu.

Kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu öne süren Kurt, “Kardeşim hücrede kalıyordu. Hücrede çamaşır ipi verilmesi yasak. Kardeşimin eline bu ip nasıl ulaştı? Madem psikolojik sorunları vardı neden kardeşim R tipi cezaevinde değildi?” şeklinde konuştu.

İntiharın ardından Konya Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, konunun araştırıldığını belirterek bir açıklama yayımladı. Kurt’un darp edildiğine dair iddiaları cevaplamayan Akkiraz, açıklamasında şöyle dedi: “Müntehiri intihara azmettiren, teşvik eden, yardım eden veya mecbur eden kişi ya da kişiler tespit edilememiştir. Gerekli adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır.”

Hükümlü Kurt, sayım yapan gardiyanlar tarafından 23 Ağustos’ta hücresinde cansız bedeni bulunmuştu.