Interpol, Evo Morales için kırmızı bülten çıkardı

Interpol, darbeci hükümetin isteği üzerine Evo Morales hakkında kırmızı bülten çıkardı.

Interpol, Evo Morales için kırmızı bülten çıkardı

Interpol, Bolivya’da darbeci hükümetin isteği üzerine siyasi sığınmacı olarak Arjantin’de bulunan Evo Morales hakkında kırmızı bülten çıkardı.

Bolivya İçişleri Bakanı Arturo Murillo yaptığı açıklamada, Uluslararası Polis Teşkilatı’nın (Interpol), Amerikancı darbe sonrası başa gelen Bolivya hükümetinin talebi üzerine Bolivya eski Devlet Başkanı Evo Morales için uluslararası tutuklama emri çıkardığını söyledi. Murillo, “Interpol’e dün sabah 10.00’da Morales’e karşı uluslararası arama talebimizle ilgili verdiğim emir aktive edildi” dedi.

MORİLLO’DAN KÜSTAH AÇIKLAMA

Murillo küstahça konuşmasında Morales’e seslenerek, “Seni bekliyoruz, gel korkma seninle ilgileneceğiz, sana koruma vereceğiz. Sana hiçbir şey olmayacak ama bu ülkede hesap verebilir olmalısın, bu bizim için önemli” ifadelerini kullanırken, Morales’in Bolivya halkına birçok açıklama borçlu olduğunu belirtti.

Bolivya’da Kasım ayında muhalefet ve ordunun baskısıyla istifa eden Bolivya tarihinin ilk yerli lideri olan Devlet Başkanı Evo Morales, siyasi sığınmacı olarak Arjantin’de bulunuyordu. Morales, Arjantin’e gelmeden önce Meksika’da bulunuyordu.