İnşaat işçilerinin kaldığı konteynırda yangın

"Konteynırlarda bayramdan dolayı kalan az insan kalıyordu. 50, 60 kişi vardı galiba içeride kalan. Yaralı arkadaşlarımız hastaneye götürdüler henüz bilgisini paylaşmadılar"

İnşaat işçilerinin kaldığı konteynırda yangın

İstanbul Ümraniye’de bulunan bir şantiyede işçilerin kaldığı konteynırda yangın çıktı. İşçilerin çoğunun bayram izni için şantiyeden ayrılması büyük bir felaketi önledi. 5 işçinin dumandan etkilendiği tespit edildi. İşçiler alevlerin arasından tahliye edilirken, yüksekten atlayan 5 işçi yaralı olarak kurtuldu. 1 işçi olay yerinde hayatını kaybetti.

İstanbul Ümraniye’de bir inşaatta işçilerin kaldığı konteynırda henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Yangın iki saatlik uğraş sonucu kontrol altına alındı.

Ümraniye Altınordu Caddesinde bulunan bir inşaata henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. İddiaya göre, işçilerin kaldığı konteynırda saat 02.00 sıralarında dumanlar yükseldi. Duman kısa sürede yerini aleve bıraktı. Durumu gören işçiler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Çevre ilçelerden de itfaiye ekiplerinin desteğe geldiği yangın iki saatlik müdahaleyle kontrol altına alındı. İçeriden çıkarılan 5 kişi sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Şantiye de çalışan işçilerin büyük kısmının bayram izni nedeniyle bugün yola çıktıkları ve fazla kimsenin çalışmadığı öğrenilirken, konteynırlarda hasar meydana geldi. Ekiplerin yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışması sürüyor.

“İÇERİDE 4-5 KİŞİ BAĞIRIYORDU”

İnşaatta çalışan bir işçi, “Şantiye olarak kullanıyor. İşçilerin kaldığı koğuşlar bölgesi burası” diye konuşurken, yangın esnasında içeride yattığını ifade eden bir başka işçi, “Biz içeride yatıyorduk. Yangının sebebini bilmiyoruz. Birkaç yaralı var, hastaneye götürüldüler” dedi. Mehmet Kartal, “Saat 02.30 sıralarında iş üzerinde çalışıyorduk. Sahur yapmak için kaldığımız yere geldiğimizde alev alev yanıyordu. İçeride 5 kişinin sesleri geliyordu. Onlar galiba itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Şu anlık can kaybı yok. Konteynırlarda bayramdan dolayı kalan az insan kalıyordu. 50, 60 kişi vardı galiba içeride kalan. Yaralı arkadaşlarımız hastaneye götürdüler henüz bilgisini paylaşmadılar” şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir işçi ise, “Biz iş üzerinde çalışıyorduk. Biz geldiğimiz de her yer alev almıştı. İçeriden arkadaşlarımız bağrışma sesleri geliyordu. 4-5 kişinin bağırdığını duyduk. Allah’tan kimseye birşey olmadı. Bir iki kişinin camdan atladığını gördük. Normalde 200-300 kişi kalıyoruz burada. Bayram nedeniyle az insan vardı” ifadelerini kullandı.