İnşaat işçilerinden Gentes'e uyarı: Tüm haklarımızı istiyoruz

İyi-Sen'den, Gentes'e "İnşaat işçilerinin tüm hakları verilene kadar yapacağınız ve atacağınız her adımda Gentes işçilerinin sesini ve mücadelesini göreceksiniz." uyarısı.

İnşaat işçilerinden Gentes'e uyarı: Tüm haklarımızı istiyoruz

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İyi-Sen) Cezayir şantiyesindeki işçi alacaklarını bir türlü ödemeyen Gentes Şirketler Grubu’na bir uyarı açıklaması yaptı. “İnşaat işçilerinin tüm hakları verilene kadar yapacağınız ve atacağınız her adımda Gentes işçilerinin sesini ve mücadelesini göreceksiniz.” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki şantiyesinde aylarca ücretleri ödenmediği için Gentes işçisi günlerce mücadele etti. Gentes Şirketi geçtiğimiz günlerde işçi alacaklarının bir kısmını yatırdı. Gentes Şirket’i aylarca inşaat işçisinin mağdur etmemiş gibi ödemesi gereken işçi alacaklarının bir kısmını ödemesine rağmen bunu bir lütufmuş gibi sunuyor. Gentes Şirket Grubu ve İzzet Ekmekçibaşı şunu bilmelidir; ödediği ücret inşaat işçilerinin emeğiyle kazandığı ücrettir. Emeğiyle para kazanmayı bilmeyenler emekçinin emeğini gasp ederek yaşadıkları için verdikleri ücreti lütufmuş gibi görüyor ama inşaat işçisi verilen ücretin lütuf değil hakkı olduğunu biliyor. Bildiği için işini, evini ve ailesini geriye bırakarak hakkı olanı patronlara bırakmamak için günlerce mücadele etti.  İnşaat işçileri, Gentes patronunun memleketi İskenderun’da gasp edilen hakkı için meydana çıktı hakkını aradı. Gentes’i uyarıyoruz. İnşaat işçilerinin tüm hakları verilene kadar yapacağınız ve atacağınız her adımda Gentes işçilerinin sesini ve mücadelesini göreceksiniz. Gentes işçilerin tüm haklarını ve alacaklarını istiyor.”