İngiltere'ye uçuşlar devam ediyor

Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklama ile, Türkiye'den İngiltere ve Danimarka'ya uçuşların yapılabileceği ancak Danimarka ve İngiltere'den Türkiye'ye istisnalar haricinde uçuş izni verilmeyeceği belirtildi.

İngiltere'ye uçuşlar devam ediyor

İngiltere ve Danimarka’da mutasyona uğrayan koronavirüsün tespit edilmesinin ardından duran uçuşlar devam ediyor.

İngiltere’de mutasyona uğrayan bir koronavirüsün tespit edilmesinin ardından virüsün yayılmasını önlemek amacıyla Türkiye, bazı ülkelere uçuş yasağı getirmişti. Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklama ile, Türkiye’den İngiltere ve Danimarka’ya uçuşların yapılabileceği ancak Danimarka ve İngiltere’den Türkiye’ye istisnalar haricinde uçuş izni verilmeyeceği belirtildi.

THY’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Türkiye’den Birleşik Krallık veya Danimarka’ya seyahat edecek yolcularımız için yolcu kısıtlaması bulunmamakla birlikte, ilgili ülkelerin yolcu kabul kural ve koşulları IATA tarafından sağlanan seyahat sayfasından veya Star Alliance tarafından sağlanan seyahat bilgilendirme sayfasından öğrenilebilir”

PCR TESTİ ZORUNLU

Türkiye’ye giriş için havalimanına varış akabinde PCR testi yapılması zorunludur. Yapılacak testin ardından, ülkeye giriş yaparak beyan edilen ikamet adresine gidilerek 7 günlük izolasyona girilmesi gerekmektedir. 7. günün sonunda yeniden yapılacak PCR testinin negatif çıkması haline kişisel izolasyon sona erecektir. Pozitif test sonucu alınması halinde filyasyon ekipleri devreye girecek ve durum yakın takibe alınacaktır.