İngiltere'de Bilim Kurulu tartışması

Guardian gazetesi bugün manşetinden duyurduğu haberinde, Dominic Cummings'in daha önce Brexit referandumu kampanyasında kendisiyle birlikte çalışan veri bilimci Ben Warner'la birlikte 23 Mart'taki Sage toplantısına katıldığını yazdı.

İngiltere'de Bilim Kurulu tartışması

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın başdanışmanı Dominic Cummings’in, hükümete koronavirüs salgınıyla mücadele yöntemleri konusunda tavsiyelerde bulunan Bilim Kurulu’nun toplantılarına katıldığı ortaya çıktı.

İngiliz Guardian gazetesi, Cummings’in kurulun üyeleri arasında olduğunu yazdı.Başbakanlık ise Guardian’ın haberini yalanladı ancak Cummings’in kurul toplantılarına katıldığını kabul etti. Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Kurulu’nun (Sage) üyeleri kamuoyuna açıklanmamıştı.

Guardian gazetesi bugün manşetinden duyurduğu haberinde, Dominic Cummings’in daha önce Brexit referandumu kampanyasında kendisiyle birlikte çalışan veri bilimci Ben Warner’la birlikte 23 Mart’taki Sage toplantısına katıldığını yazdı.

23 kişinin katıldığı bu toplantının yapıldığı gün, Başbakan Boris Johnson koronavirğs salgınıyla mücadele amacıyla İngiltere’de ulusal çapta sokağa çıkma kısıtlamalarının da dahil olduğu geniş çaplı önlemler açıklamıştı.

Başbakanlık Sözcüsü, Cummings ve Warner’ın sadece koronavirüsle ilgili bilimsel tartışmaları anlamak için Sage toplantılarına katıldıklarını ya da toplantıda konuşulanları dinlediklerini söyledi.