İnci Deri’de büyük soygun: 1000 çalışanın hakkı gasp edildi!

2 yıl önce iflas eden İnci Deri'de 1000'e yakın işçinin hakkı gasp edildi. İşçiler yayınladıkları video ile yetkililere çağrıda bulundu.

İnci Deri’de büyük soygun: 1000 çalışanın hakkı gasp edildi!

İnci Deri yaklaşık 2 yıl önce tüm mağazalarını kapatarak iflas ettiğini açıkladı. Bir dönem, 103’e yakın mağazası bulunan İnci Deri’nin mağazalarının tamamına yakını kapandı. Firmaya açılan iflas davası ise hala sürüyor.

Patronu İngiltere’ye kaçan firmanın kapatılmasının ardından 1000’e yakın işçi haklarını alamadı.

İşçiyiz.biz’e iflas öncesi ve sonrası yaşadıkları mağduriyeti anlatan İnci Deri çalışanları yaşanılan iflas sürecini “İlk önce maaşlarımızda, yemek paralarımızda gecikmeler başlamıştı. Daha sonra bir gün içinde çoğumuzun çalıştığı mağazalar kapatıldı ve firmanın iflas ettiği söylendi.” diyerek anlattı. Hakları gasp edilen işçilerin büyük bölümü 10 yılı aşkın süredir İnci Deri’de çalışıyor. Firmada kiminin 5 bin kiminin 20 bin kiminin ise 90 bin TL üzerinde alacağının kaldığını söyleyen İnci Deri mağdurları durumla ilgili “Biz bu firmaya yıllarımızı verdik, ailemiz gibi gördük ama şimdi bakıyoruz da bize ihanet etmişler” ifadelerini kullanıyor.

‘ÇEKLER KARŞILIKSIZ ÇIKTI’

İnci Deri yönetimi iflas sürecinden sonra çalışanlarına 1 yıldır geciken, eksik ödenen yemek ücretleri, maaşları ve kıdem tazminatları karşılığında çalışanlarına çek ve senetler verdi. Ancak çekler karşılıksız çıkmaya başladı. Çalışanlar firma yetkilileri ile görüşmek istese de kendilerine hiçbir muhatap bulamadı.

Firma sahibi Ali Murat Kızıltaş iflasın ardından İngiltere’ye kaçmış ve ardında hakkını gasp ettiği binlerce mağdur bırakmıştı. Bazı çalışanlar haklarını mahkemede kazansalar bile paralarını ödeyecek muhatap bulamıyorlar. 2 yıldır paraları için mücadele eden işçilerin büyük bölümü borçlu ve geçinemiyor.

‘YÖNETİCİLER DÜNYANIN FARKLI YERLERİNDE KEYİF SÜRERKEN BİZLER GEÇİNEMİYORUZ’

Hasta bir çocuğu olan ve haklarını alamayan bir İnci Deri çalışanı gereken ilaçları alamadığı için küçük çocuğunu kaybetti. Yetkililere seslenen İnci Deri çalışanları “Bizler sadece yıllarca verdiğimiz emeklerimizin karşılığını istiyoruz. Ali Murat Kızıltaş ve yöneticiler dünyanın farklı yerlerinde keyif sürerken bizler geçinemiyoruz. Yetkililer sesimizi artık duysun ve gereken yapılsın. Bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyoruz.” diyerek yaşadıkları mağduriyetin çözülmesini ve alacaklarını istiyor.