İnce'nin protestosuna Fahrettin Altun'dan tepki

"Türkiye Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren her bir medya kuruluşu özgürce görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta, yasal çerçeve içerisinde faaliyetlerine bir kısıtlama olmaksızın devam edebilmektedir. Sayın İnce'nin bu tavrı medya camiamıza da iftira mahiyeti taşımaktadır."

İnce'nin protestosuna Fahrettin Altun'dan tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP’li Muharrem İnce’nin Haber Global yayınını terk ettiği sırada kullandığı ifadelere yanıt verdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Haber Global’de katıldığı programda konuşmasının kesilip ekrana AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhtelif telekonferans konuşmalarının verilmesi sonrası canlı yayını terk etmişti.

Altun, “Sayın İnce’nin, özel bir televizyon kanalının tamamen kendi hür iradesiyle belirlediği yayın tercihleri üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız, mesnetsiz ve ağır ithamlarda bulunarak takındığı suçlayıcı tavır kabul edilemez” açıklamasını yaptı.

Altun Twitter’dan İnce’nin yayını terk ettiği sırada kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Altun’un açıklamaları şöyle:

“Sayın İnce’nin, özel bir televizyon kanalının tamamen kendi hür iradesiyle belirlediği yayın tercihleri üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız, mesnetsiz ve ağır ithamlarda bulunarak takındığı suçlayıcı tavır kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren her bir medya kuruluşu özgürce görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta, yasal çerçeve içerisinde faaliyetlerine bir kısıtlama olmaksızın devam edebilmektedir. Sayın İnce’nin bu tavrı medya camiamıza da iftira mahiyeti taşımaktadır.”

“Her hadiseyi fırsat bilip hasmane bir tutumla Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik bir hakaret, iftira ve karalama furyası başlatmaya çalışan bu zihniyetin iflah olmaz saldırılarının son bulmasını temenni ediyoruz.”