İnce, 'adam kazandı' dediği geceyi açıklayacak

Muharrem İnce, 12 Ağustos'ta 'ortadan kaybolmakla' eleştirildiği ve Erdoğan için "adam kazandı" mesajını paylaştığı Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesine ilişkin belge açıklayacak.

İnce, 'adam kazandı' dediği geceyi açıklayacak

Muharrem İnce, 12 Ağustos’ta ‘ortadan kaybolmakla’ eleştirildiği ve Erdoğan için “adam kazandı” mesajını paylaştığı Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesine ilişkin belge açıklayacak.

Yeni parti kuracağı iddia edilen eski CHP Yalova milletvekili ve partisinin geçmiş dönem cumhurbaşkanı adayı Muharram İnce 12 Ağustos’ta o geceye ilişkin açıklama yapma kararı aldı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya‘nın aktardığına göre, İnce, ‘ortadan kaybolmakla’ eleştirildiği Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesine ilişkin belge açıklayacak.

Küçükkaya, “Muharrem İnce “yeni parti” çıkışının ardından başlayan polemiğin büyümesi üzerine 12 Ağustos Çarşamba günü açıklama yapma kararı aldı. Eylül ayı başında yapmayı planladığı bu açıklamayı öne çekmenin gerekçesini “ismi üzerinde oluşan siyasi tartışma rüzgârının boyutunun büyümesi” üzerine “strateji” değiştirme olarak düşünebiliriz. Peki, İnce 12 Ağustos’ta ne açıklayacak?” diye sordu ve şu yanıtı verdi:

“Edindiğim bilgiye göre açıklayacağı konunun başlığı kamuoyunda, CHP tabanında Muharrem İnce’nin ortadan kaybolmakla eleştirildiği ‘Cumhurbaşkanlığı seçim gecesiyle’ ilgili… Özetle İnce ve yakın ekibinin iddiası, ‘CHP 60 bin sandığa gözlemci koymadı’ olacak.”