İmamoğlu'ndan Odatv tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Odatv'ye yapılan operasyon için " O seçimi iptal ettiren bir avuç insan ile bu bir avuç insan arasında zerre kadar fark yok. Ülkenin aleyhine çalışıyorlar." dedi.

İmamoğlu'ndan Odatv tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Odatv’ye yönelik erişim engeli ve tutuklamalarla yapılan operasyonla ilgili soruya yanıt veren  Ekrem İmamoğlu, “31 Mart’taki seçimi iptal ettiren kafa varya bu aynı kafa. Mesela 31 Mart’ta seçimi iptal ettiren kafa ne dedi? ‘Çaldılar onun için iptal edildi’ vesaire. ‘Şu oldu, bu oldu’ vesaire. Ne oldu? Bir senenin sonunda bir Allah’ın kulunu göstersinler suçlu. Var mı? Yok. Aynı kafa… Bir haber yaptı diye basın özgürlüğünü elinden alan bu akıl Türkiye’nin ekonomik, sosyal, turizm, hukuki anlamda bütün itibarlarını yerle bir eden bir anlayış. Nedir yani, derdiniz ne?” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMİ İPTAL ETTİRENLERLE AYNI”

İmamoğlu konuşmasının devamında da, “Bir internet sitesi ile oranın genel yayın yönetmeni ile bir aile olarak trajedi yaşayan bir muhabirle, bir hanımefendiyle işiniz ne, derdiniz ne sizin? Hiç kimse sizi eleştirmeyecek mi? Bu bir avuç insan biliyor musunuz? O seçimi iptal ettiren bir avuç insan ile bu bir avuç insan arasında zerre kadar fark yok. Ülkenin aleyhine çalışıyorlar. Bu memleketin itibarına ihanet ediyorlar. Ne yazık ki buna devam ettiği sürece de insanlarımızın canı çok sıkılacak. Çok çok üzüntü verici. Yani bugün Odatv’yi kapatacaklar, yarın başka bir şeyi kapatacaklar, ondan sonra da biz demokratız diye sağda solda gezecekler. Allah akıl versin. Bu millet özgürlüğü seviyor, bu millet barışı huzuru seviyor. Bu millet demokrasiyi seviyor. 2019’dan ders çıkartmayanlara bu millet gerektiği dersi gerektiği noktada sandıkta orda burda vermeyi bilir. Akıllarını başlarına toplasınlar” dedi.