İmamoğlu'ndan 'İstanbul'u kilitleriz' tehdidine yanıt

İBB Başkanı İmamoğlu, "İstanbul halkının, taksi ihtiyacı olup olmadığına karar verecek makam, Bağcılar Oto Galerisi’ndeki birkaç taksi galericisi değildir. Bunu bir kere altını çizelim. Sakın bizi başka şeylerle tehdit etmeye çalışmasınlar.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan 'İstanbul'u kilitleriz' tehdidine yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 12 Haziran’da İstanbul’a, teknolojik uygulamalarla donatılmış beş bin yeni taksi kazandıracaklarını duyurmuştu. Açıklama üzerine Bağcılar’daki Oto Center’da plaka alım-satımı yapan bir firmanın sahibi olan Gürsoy Atlı tepki göstermiş ve “Anında İstanbul’u kilitleriz” demişti.

İmamoğlu bu tepkinin ardından bugün bir açıklama daha yaptı ve İstanbul’da faaliyete geçmesi planlanan beş bin taksi hakkında “Yeni taksilerde elbise tek tip olacak, üç vardiya çalışacak. Herkes istediği gibi hareket edemeyecek. Elektronik sistemle donatıyoruz bu 5 bin taksiyi. QR koduyla, İstanbulkart’la beraber taksi paranızı ödeyeceksiniz. Hem taksi eksiğini gidereceğiz hem de bir taksi modeliyle aslında piyasayı dengede tutacağız. Bir nevi İstanbul’a özgü taksi üretimine de start vermiş olacağız bu çalışmayla. Bizim burada koruyacağımız alan İstanbullu olacak.” bilgilerini paylaştı.

“TEHDİDE KALKIŞMASINLAR”

“Geçen hafta cuma günü, yeni bir sürecin başlatılacağını, beş bin yeni taksinin İstanbul’a katılacağını dile getirmiştim. Elbette bunun bir kural, bir paylaşım ve aynı zamanda bir süreci var. Biz, pazartesi günü 5 bin taksiyi sürece katmayacağız” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Bu bir öngörü, bir çalışma ama kararlı bir çalışma. Bu kararlı çalışmada şunu dile getirelim: Evet, biz esnafımızla, esnafımızın gerçek temsilcileri ile odayla oturup bunları tartışacağız, konuşacağız. Neyi konuşmadık ki bunu konuşmayacağız; elbette konuşacağız. Ama hiç kimse, sadece ve sadece kendi çıkarı üzerinden hareketle bizi kısıtlamaya kalkmasın. İBB, İstanbul’un 16 milyon insanını temsil eder ve ona göre hareket eder. Yani İstanbul halkının, taksi ihtiyacı olup olmadığına karar verecek makam, Bağcılar Oto Galerisi’ndeki birkaç taksi galericisi değildir. Bunu bir kere altını çizelim. Sakın bizi başka şeylerle tehdit etmeye çalışmasınlar.”