İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'davet' hatırlatması: 5 aydır bekliyoruz

İmamoğlu, “Yerel Yönetimler Yasa Taslağı” ile ilgili soruya, “Eylül ayındaki buluşmamızdan bu yana tam 5 ay geçti. Biz, 5 aydır yerel yönetimlerin, büyükşehir belediyelerinin kanun taslağıyla ilgili, çalışmasıyla ilgili davet bekliyoruz" yanıtını verdi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'davet' hatırlatması: 5 aydır bekliyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

İmamoğlu “Yerel Yönetimler Yasa Taslağı” ile ilgili soruya, “Eylül ayındaki buluşmamızdan bu yana tam 5 ay geçti. Biz, 5 aydır yerel yönetimlerin, büyükşehir belediyelerinin kanun taslağıyla ilgili, çalışmasıyla ilgili davet bekliyoruz. Bu daveti bize söz veren ülkemizin Cumhurbaşkanı. Ben de her gördüğüm yerde, bunu kendisine hatırlattım. Karşılaştığım yerde hatırlattım. Hala cevap bekliyoruz. Ben, hala Sayın Cumhurbaşkanı’nın emaneti olan, sözü olan, talimatı olan, bizimle bu kanun hazırlanacak şeklindeki taahhüdünün karşılığını bekliyorum” yanıtını verdi.

“ŞU ANDA SOMUT BİR BİLGİM YOK”

İmamoğlu, “Deprem toplanma alanlarında kaçak inşaatlar varmış. Sizin tespit ettiğiniz inşaatlar var mı? İBB olarak, daha önce belirlenmiş olan İstanbul halkına kazandırmaya dönük çalışmanız olacak mı” sorusunu, “İhbar nedir ne değildir bir bakalım. Benim şu anda bir somut bilgim yok. İmar hakkı olmayan bir yerde kaçak bir yapı varsa gider yıkarız, gözünün yaşına bakmayız” şeklinde yanıtladı.