İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması

İmamoğlu, cumhuraşkanlığı adaylığı için "Muhalefet sizi aday gösterirse?" sorusuna "Bunlar çok sonraki işler" diye yanıt verdi.

İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olma düşüncesi olup olmadığına ilişkin konuştu.

BirGün‘e konuşan İmamoğlu, konuyla ilgili gelen “Erdoğan sizi 2023 seçimleri için açık bir rakip olarak görüyor. Cumhurbaşkanı adaylığınız sık sık dillendiriliyor. Hatta ana muhalefetin sizi hazırladığı söyleniyor. Sizin hakikaten böyle bir düşünceniz, böyle bir tasarrufunuz var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ben işimi yapıyorum. Her yerde söyledim, böyle bir niyetimin olması mümkün değil. Doğru da değil. Yani siz İBB gibi kutsal bir süreci yönetirken, böyle bir görevi yaparken, gözünüz başka işlerde ise işinizde başarılı olma şansınız yok.”

İmamoğlu, bu sorunun ardından “Peki, muhalefet sizi aday gösterirse?” sorusunu ise “Bunlar çok sonraki işler… Şu anda biz bahsettiğimiz toplumsal süreçleri, sorunları aşmalıyız. İstanbul ile ilgili konuları aşmalıyız. İnanın gündemimde veya hiçbir şekilde zihnimin bir köşesinde yok. Şu anda benim tek derdim İstanbulluya ve İBB en üst seviyede hizmet yapan, en başarılı belediye başkanı olmak.” ifadeleriyle yanıtladı.