İmamoğlu'ndan Berat Albayrak açıklaması

İmamoğlu, " Açıkçası, kimin arsası var, bakanmış, yurtdışındanmış, şirketmiş benim umrumda değil" dedi.

İmamoğlu'ndan Berat Albayrak açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Terkos Terfi Merkezi’nde incelemelerde bulunurken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin “Tümüyle aslında akıl tutulması gibi bir şey. Su mücadelesi veriliyor dünyada yüzyıllardır. Dünyanın geleceğinde su savaşları tartışılıyor. Su ile ilgili böyle bir süreç konuşuluyorken, siz tamamen hayal ürünü olan, hiçbir işe yaramayacak olan bir kanal üzerinden İstanbul’un en görkemli su kaynağını yok etme çabasındasınız. Terkos’u, yani milletin musluğundan akan suyun adı olan Terkos’u yok etme çabası içinde olacaksınız. Bütün İstanbul’a buraya anlatacağız. Nasıl bir ortamın yok edilmeye çalışıldığını millete anlatacağız. Terkos’ta bir buçuk yıl önce İkitelli’ye yapılan yatırımın bile kanal diye bir şey yokmuş gibi ihale edilmiş olduğunu düşünün” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında arazisinin olduğunun ortaya çıkmasıyla ilgili de açıklama yaptı. İmamoğlu, “İnşallah bu (Kanal İstanbul) yapılmayacak. Gelecekler orada tarım yapacaklar, tarımla uğraşacaklar. Açıkçası, kimin arsası var, bakanmış, yurtdışındanmış, şirketmiş benim umrumda değil. Benim umrumda İstanbul’un bu doğasını korumak var” dedi.