İmamoğlu'na Ayasofya'yı sordular

"Ayasofya'nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye'nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor."

İmamoğlu'na Ayasofya'yı sordular

Yunanistan’da yapılan bir panele telekonferansla katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya’nın ibadete açılıp açılmaması konusunda bir soru yöneltildi.

Panelde gazeteci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu’na “Ayasofya ibadete açılmalı mı?” diye sordu.

Yunanistan’da düzenlenen uluslararası Delphi Ekonomi Forumu’na telekonferansla katılan İmamoğlu, “Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor.” diye konuştu.

Son günlerde konuşulan Ayasofya’nın ibadete açılması tartışmalarına değinen gazeteci Alexis Papachelas, İmamoğlu’na “Ayasofya ibadete açılmalı mı? Konuyla ilgili düşünceleriniz nedir?” diye sordu. İmamoğlu, “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor. Türkiye’deki ibadethanelerden ve tarihi eserlerden merkezi hükümet, Turizm Bakanlığı ve kurumları sorumlu. İstanbul Belediye Başkanlığı’nın sorumluluğu altında bulunmuyor” yanıtını verdi.

‘İyi Parti’nin Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması ile ilgili grup önerisi AKP’nin oylarıyla reddedilmişti. AKP Genel Başkanvekili Mehmet Muş, verdikleri ret oyuyla ilgili “İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak” ifadelerini kullanmıştı.