İmamoğlu: 'Yalnız berbere gitmeyin' diye uyardılar

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklama olmadığını söyledi. Onu bilemiyorum. Emniyet’in gönderdiği bir istihbarat dışında bir tehdit almadım."

İmamoğlu: 'Yalnız berbere gitmeyin' diye uyardılar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki suikast girişimi iddialarına ilişkin Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu,”* Hayatıma normal devam ederken, baktım ki fazla uyarıyorlar. ‘Yalnız berbere gitme’ gibi… Ekipler bekliyordu. Uyarılar sıklaşınca ‘Bir şey mi var ‘ dedim. Böyle bir ihbar ulaştırılınca valiliğe tebliğde bulunduk.” diye konuştu.

İmamoğlu, suikast iddialarını şöyle doğruladı:

“Hayatıma normal devam ederken, baktım ki fazla uyarıyorlar. ‘Yalnız berbere gitme’ gibi… Ekipler bekliyordu. Uyarılar sıklaşınca ‘Bir şey mi var ‘ dedim. Böyle bir ihbar ulaştırılınca valiliğe tebliğde bulunduk.

‘Mümkün olduğu kadar yalnız hareket etmeyin’ dediler. Programımı değiştirmedim. ‘Bunlar olur’ diyerek işimize gücümüze devam etti. Evet, böyle bir yazı geldi. Ben yazıyı gördüm.

Bana 10-15 gün önce arkadaşlar tebliğini yaptı. Ancak bir kamu görevlisi bire bir beyanda bulunmadı. Günün sonunda görevimizi yerine getirdik. Diğer iddialarla ilgili boyutu bilemiyorum.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklama olmadığını söyledi. Onu bilemiyorum. Emniyet’in gönderdiği bir istihbarat dışında bir tehdit almadım.”