İmamoğlu, 'Osmanlı torunları'nı ağırladı!

İBB Başkanı İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet tablosunun gösterimi için 'Osmanlı hanedanı torunları'nı Saraçhane’de ağırladı.

İmamoğlu, 'Osmanlı torunları'nı ağırladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen Haziran ayındaki müzayedede satın alınan Fatih Sultan Mehmet tablosunun ikinci gösterimini “Osmanlı hanedanı torunları”na yaptı.

İBB’den yapılan açıklamaya göre, İmamoğlu’nun konukları arasında Abdülmecit’in torunları Arzu Enver Erdoğan, Cengiz Baransel; 5. Murad’ın torunları Osman Selahaddin Osmanoğlu, Kenize Murad; Reşat’ın torunu Rukiye Bâlâ Hodo ile Vahdettin’in torunları Hanzade Özbaş, Mesude Emel Evliyazade ve Ali Suat Ürgüplü yer aldı.

İmamoğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Osmanlı İmparatorluğu, hepimizin bir gurur vesilesidir. Her dönemin, her kişinin, her ülkenin, her imparatorluğun elbette eksikleri olacaktır, artıları olacaktır, yanlışları olacaktır. Ama bunların günün mahkeme salonuna taşınır gibi konuşulmasını ve tartışılmasını da çok acı veren bir durum olarak yorumlamaktayım” dedi.

İmamoğlu “Bugün itibariyle ve bugünden sonra -elbette sizler gibi kan bağım yok ama- bu ülkenin bir ferdi olarak, geçmişinde kim varsa, o insanların da bir torunu olarak görerek, aslında atasına sahip çıkan bir insan olduğumu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.