İmamoğlu: Kentin üç hafta süreyle kapanması şart

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, danışma kurulunun raporuna göre İstanbul’un üç hafta süreyle kapanmasının şart olduğunu söyledi.

İmamoğlu: Kentin üç hafta süreyle kapanması şart

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bu kentin bizim danışma kurulumuza göre üç hafta kapanmasının ve sonrasında kademeli bir şekilde toplumsal hayata dönüşün şart olduğunu ifade etmemiz gerekiyor.’’ açıklamasında bulundu.

Pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için heykeltıraş Dilşad Akçayöz tarafından yapımı tamamlanan Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı’nın açılışını gerçekleştirildi. Bakırköy Belediyesince gerçekleştirilen açılış törenine CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da katıldı.

T24’te yer alan habere göre, anıt açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuşmasında danışma kurulunun raporuna göre İstanbul’un üç hafta süreyle kapanmasının şart olduğunu belirtti. İmamoğlu, ‘‘Sağlıkçılarımızın nasıl zor bir görev yaptıklarını bizzat yaşadım. Sağlıkçılarımız muazzam şekilde işlerine sadıklar. Bu durumun Cumhuriyet döneminin değerli tıp ilmine kattığı değerli eğitimcilerin ortaya kattıkları değerli ürünlerden olduğunu düşünüyorum. Covid ile büyük bir mücadele veriyoruz. Tabipler odamızın ifade ettiği gibi süreç çok ağır gidiyor ve maalesef kayıplarımız var. Bu kentin bizim danışma kurulumuza göre üç hafta kapanmasının ve sonrasında kademeli bir şekilde toplumsal hayata dönüşün şart olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Bir belediye başkanının kapanma kararı almalıyız demesi zor bir şeydir fakat ben bunu demekle mesulüm’’ dedi.

Açılış töreninde konuşan İstanbul Tabip Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu ise sağlık çalışanları olarak pandemi sürecinde devlet kademesinden gerekli desteği alamadıklarını belirterek ‘‘Pandeminin başından beri sağlık yönetimi tarafından yalnız bırakıldık. Sağlık çalışanlarını korumak adına geç kalmışlardı. Gerekli sağlık ekipmanları sağlanmadığı için çok kıymetli profesör arkadaşlarımızı kaybettik. Sonrasında vaka ve ölüm sayılarını gizlemeye başladılar. Sağlık çalışanlarını yalnızca üç gün balkondan alkışlattılar ve onların izinlerini, istifalarını, emekliliklerini engellediler. Bizi başından beri hep yalnız bıraktılar. Bizi yalnız bırakmayan yalnızca İBB ve diğer CHP’li belediyeler oldu. Onların yaptıklarını ve bugün açılan bu anıtı hiçbir zaman unutmayacağız’’ ifadelerine yer verdi.