İmamoğlu Erdoğan'dan randevu talebini geri çekti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında izlettiği videoda danışmanı olduğu belirtilen bir ismin 'FETÖ'cülükle suçlamasına ilişkin konuştu. "İnanmak istemedim. Çok üzüldüm, utandım." diyen İmamoğlu, " "Randevu talebini de çekiyorum. Zaten bir anlamı yok." dedi.

İmamoğlu Erdoğan'dan randevu talebini geri çekti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Planlama Ajansı’nın tanıtım toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AKP’li Cumhurbaşkanın Tayyip Erdoğan’ın bugün partisinin grup toplantısında izlettiği videoya tepki gösteren İmamoğlu, “İnanmak istemedim. Çok üzüldüm, utandım. Ülkemde bu tür yalan ifadelerin bu tür mercilerden aktarılmasından utandım. Bahsi geçen vatandaşımız benim danışmanım değil, hizmet ettiği çok sayıda kamu kurumu var.” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, “Bazı soruları soracağım, demek ki artık bunları açıklama vaktim geldi. Sayın Cumhurbaşkanı’na soruyorum: 31 Mart seçiminin birkaç gün öncesinde bahsi geçen Erkan Karaaslan’ın avukatını İzmir’e hangi bakanınız davet etti? Hem de bilet alarak. İki, ilave ediyorum hali hazırda kabinenizde bulunan bu bakan ‘İmamoğlu’na öncelikle FETÖ yoksa yolsuzluk suçu at amacımız onları bitirmek’ dedi mi demedi mi?” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm samimi duygularımla mektup yazarak, kendisine mesajları ileten kişi olarak ben tüm samimi ifadelerimi geri çekiyorum. Gerek kalmadı” dedi. İmamoğlu, “Ben bu tutumumu geri çekiyorum. Tabi ki randevu talebini de çekiyorum. Zaten bir anlamı yok.” diye konuştu.

“O KONU BOŞ BİR KONU”

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ndeki küfür iddiaları ile ilgili, “O konu boş bir konu. Mahkemeye verdi arkadaş. Biz çok samimi bir konuşma yaptık. Ama bunu çıkıp ifade bir cümle ile ifade biçimini gördüm zaten. Şu an mahkeme süreci var. Orada gerekeni söyleriz” dedi.