İmamoğlu Erdoğan ile 'namaz' buluşmasında ne konuştuğunu açıkladı

İmamoğlu, kendisinin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yaptığı randevu talebiyle ilgili konuştu.

İmamoğlu Erdoğan ile 'namaz' buluşmasında ne konuştuğunu açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz yıl Ekim ayında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile aynı camide namaz kıldığı gün aralarında konuşulanlara ilişkin açıklamada bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanıı Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinden Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuşan İmamoğlu, cuma namazı karşılaşmasında randevu talebini ilettiğini, ancak söz verilmesine rağmen hâlâ dönüş olmadığını dile getirdi.

Gazetede yer alan röportajın o bölümü şöyle:

Elif Çakır: Cumhurbaşkanından bir randevu talebiniz vardı.

Ekrem İmamoğlu: Hala var, sizin vasıtanızla yineleyelim isterseniz.

Yıldıray Oğur: İyi bir vasıta olur mu emin değilim. (Gülüşmeler)

Elif Çakır: Yakın zamanda Cuma Namazı’nda da karşılaştınız, bu talebinizi yüz yüze yeniden ilettiniz mi?

Ekrem İmamoğlu: Cuma Namazı’nda karşılaştık evet, orada talebimi ilettim yeniden. Şunu da söyledim. Hatırlarsanız biz Eylül ayında 30 belediye olarak davet edilmiştik. Davet edildiğimiz o toplantıda da bir karar verildi. Kanunla ilgili çalışmalara çağrılacaksınız denildi. Bu benim talebimdi. Bunu kabul etti. Teşekkür de ettim kendisine.. Bizim CHP belediye başkanları olarak da üç ismi de kendisi sıraladı. Biz vermedik isimleri. Mansur Yavaş, Yılmaz Büyükerşen ve Ekrem İmamoğlu diye kendisi ifade etti. Ben camide hem onu sordum hem de bu toplantının gerçekleşmediğini ifade ettim.

Elif Çakır: Cevabı ne oldu?

Ekrem İmamoğlu: Toplantıyla ilgili bu hafta dönecekler size, bu hafta arayacaklar sizi dedi. Ama o bir hafta gelmedi henüz. Yani bu Cuma, kaç oldu bilmiyorum ama henüz o bir hafta gelmedi. Randevu konusuna hiçbir şey söylemedi.