İmamoğlu Erbakan'ı andı, Erdoğan'a 'mesaj' gönderdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de siyasal islamın sembol isimlerinden Necmettin Erbakan'ı ölüm yıl dönümü nedeniyle andı.

İmamoğlu Erbakan'ı andı, Erdoğan'a 'mesaj' gönderdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’ten sonra bugün de Necmettin Erbakan’ı andı.

İmamoğlu, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulundu.

İmamoğlu’nun paylaşımında Necmettin Erbakan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte yer aldığı fotoğrafı kullandığı görüldü.

İmamoğlu paylaşımına şöyle yazdı:

“Eski Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefat yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Bu vesileyle, siyasette ve devlet yönetiminde olgunluk, erdem ve ferasetin örneğini gösterebilen tüm büyüklerimize saygılarımı sunuyorum.”

FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

İmamoğlu’nun paylaştığı fotoğrafta dönemin (1994) Refah Partisi lideri Necmettin Erbakan, İBB Başkanlığına seçilen Erdoğan’ın ve önceki başkan Nurettin Sözen’in elini havaya kaldırıyor.

İmamoğlu bu fotoğrafı ilk olarak, iptal edilen 31 Mart yerel seçimleri sonrası kullanmış ve “Nereye geldik biz? 25 yıl sonra kazananın elini kaldırmak bu kadar zor mu? Gelin elimizi ayağa kaldırın” demişti.