'İmamoğlu AKP'li meclis üyesine küfür etti' iddiası

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, tartışma sırasında AKP’li meclis üyesine küfür ettiği iddiası İBB Meclisi’nde gerilime neden oldu.

'İmamoğlu AKP'li meclis üyesine küfür etti' iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun meclis oturumu sırasında kendisine lâf atan AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu’ya küfür ettiği öne sürüldü.

İBB Şubat ayı meclis oturumları Saraçhane’deki başkanlık binasında başladı. İmamoğlu’nun başkanlık yaptığı meclis toplantısında, zaman zaman gerginlik yaşandı.

AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun konuşması sırasında AKP Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu’nun laf atması üzerine İmamoğlu’nun küfür ettiği iddia edildi.

AKP Grubu, İmamoğlu’nun meclis üyesine küfür ettiğini öne sürerek özür dilemesini istedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Şahsıma yönelik ifadeleri yanlıştı, benim onu muhatap almam da yanlıştı. Grupla alakası yok, şahsı ile alakası var. Kendisi ile yüz yüze görüşeceğim” dedi.

‘ÖZÜR DİLEDİ’

Daha sonra Twitter hesabından bir açıklama yapan Aşıkkutlu, İmamoğlu’nun kendisinden özür dilediğini duyurdu. “İBB Meclisinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Meclis kürsüsünden şahsıma yönelik gayri ahlaki ve hakaretamiz sözler sarf etmiştir. Meclis oturumu bitiminde yanıma gelerek beni makamına davet etmiş ve sarf ettiği sözleri dolayısıyla benden özür dilemiştir.” diyen AKP’li meclis üyesi, sözlerini “Ancak İbb Meclis’inin manevi şahsiyetini de dikkate alarak yasal haklarımı saklı tuttuğumu kamuoyuna saygı ile arz ederim.” diyerek bitirdi.