'İmam, merhume ve cemaat CHP'li diye cenaze namazını terk etti'

Kocaeli İzmit Kuruçeşme Merkez Camii İmamı Ahmet T. hakkında bomba iddialar ortaya atıldı. İmam Ahmet T.'nin, merhumenin ve cemaatin CHP'li olduğu iddiasıyla cenaze namazını terk ettiği öne sürüldü. Kocaeli'de yayın yapan yerel gazeteler haberi internet sitelerinin manşetlerinden duyurdu.

'İmam, merhume ve cemaat CHP'li diye cenaze namazını terk etti'

Emekli edebiyat öğretmeni Erinç Gürbüz’ün, eşi Zeynep Gürbüz’ ün cenaze namazına, Kuruçeşme Camisi imamı Ahmet T.’nin damga vurduğu iddia edildi.

İmam Ahmet T.’nin 35 senelik öğretmen olan Zeynep Gürbüz’ün cenazesinde, cami avlusunda kadınların başı açık olmasından ve erkekler ile sohbet ettiklerinden dolayı cenaze namazını kıldırmak istemediği öne sürüldü.

Onur Ay isimli bir vatandaş, cami imamı Ahmet T’nin teyzesi Zeynep Gürbüz’ün cenaze namazını cemaat CHP’li diye kıldırmadığını iddia ederek sosyal medyasından şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli/İzmit Kuruçeşme merkez camii imamı olan kişi teyzemin 06.07.2020 tarihi ikindi namazını takiben kılınması gereken cenaze namazında başı açık kadınlar var diye, CHP İl teşkilatı ve milletvekillerince çelenkler gönderildi diye (yani aslında meftanın çevresi CHP’li diye) Namazı müezzine kıldırıp, meftanın defin törenine katılmamış ve telefonlarını da açmamıştır.

YALNIZ BIRAKILDIK

Orada taziyeye gelen imam bir aile dostu sayesinde defnedilen teyzem ve biz; başlarının çaresine baksınlar edasıyla yalnız bırakıldık. Bu topraklarda devletin herhangi bir kurumundaki herhangi bir görevlinin – ki bu islam kaideleriyle görevini icra etmesi beklenen, insan ayırmaksızın hoşgörülü ve herkesten önce ölüye saygılı olması gereken bir zatsa – hizmeti reddetmesi gibi bir lüksü yoktur. Böyle olması öğretmenin, doktorun, hakimin, belediye çalışanının vs keyiflerine, politik görüşlerine hatta giyimine tipine bakarak hizmet vermemesini hoşgörmek demektir… Hoşgörü ve kucaklama ile donatılmış olması gereken, büyük çoğunluğu müslüman olan bu ülkede hizmet vermeyi seçen bir imamın bu yaptığı ne dine, ne vicdana, ne görev bilincine sığar!!!”

Onur Ay’ın bu açıklamaları; Kocaelidenge, EnKocaeli, KocaeliBarış Gazetesi olmak üzere yerel basında gündem oldu. Tüm kentin bu olayı konuştuğu iddia edildi.