'İmam hatip' sözleri: MEB işlem başlattı

Araştırmacı yazar Erol Mütercimler'in bir televizyon programında imam hatip mezunları için sarf ettiği sözler sonrası RTÜK inceleme, MEB hukuki işlem başlattı.

'İmam hatip' sözleri: MEB işlem başlattı

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, bir televizyon programında konuk olduğu programda imam hatip mezunlarına yönelik sarf ettiği sözler sonrası hedef oldu.

Mütercimler, programda yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında Yüksel’in “Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar” demesi üzerine “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” dedi.

RTÜK’TEN ‘İNCELEME’

Mütercimler’in bu sözlerinin AKP’ye yakın medyada haber olması sonrası Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) jet hızıyla inceleme kararı geldi.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, “Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler’in imam hatip camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır” denildi.

BAKAN’DAN KINAMA, BAKANLIKTAN YASAL İŞLEM

Milli Eğitim Bakan Ziya Selçuk da “İstisnasız tüm öğrencilerimizin yüksek insani değerlere sahip bireyler olarak yetişmesi, insanlığa faydalı olmaları yolunda yönlendiriyoruz. Bir televizyon kanalında imam hatip lisesi öğrencilerimiz için dile getirilen ifadeler kabul edilemez. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okul türleri içerisinde, bir devlet kurumu olarak faaliyetlerini yürüten imam hatip okulları üzerinden halkımızın benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedeniyle söz konusu şahıs hakkında yasal işlemler ve hukuki süreç başlatılmıştır.” dedi.