İmam hatip öğrencileri mutsuzlukta birinci

AKP'nin 'dindar nesil' dayatmasıyla yaygınlaştırdığı imam hatiplerde öğrencilerin önemli bir kısmı, 'mutluluk' ve 'aidiyet' sorularına 'hayır' yanıtı verdi.

İmam hatip öğrencileri mutsuzlukta birinci

Dünya ülkelerinde 15 yaşındaki 32 milyon öğrenciyi temsilen 500 bin öğrenciyle yapılan PISA 2018’deki ‘mutluluk ‘ ve ‘okul aidiyeti’ anketinin Türkiye kısmından oldukça dikkat çeken sonuçlar çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı Sultan Uçar,  MEF Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, bilimsel olarak analiz ettiği anketin ayrıntılarını “Benim başörtülü bacım niye mutsuz?” başlıklı yazısında kaleme aldı.

Yazıya göre Türkiye’de 186 okuldan 6 bin 890 öğrenciye “Kendini okula ait hissediyor musun?” sorusu soruldu. Soruya Anadolu liselerinin yüzde 27.5’i, meslek liselilerin yüzde 29. 1’i, fen liselilerin yüzde 28.8’i ve imam hatiplilerin ise yüzde 54’ü ‘hayır” dedi.

“Okulunda garip hissediyor musun?” sorusuna ise Anadolu liselerinin yüzde 23.4’ü, mesleklerin yüzde 26.5’i, fenlerin yüzde 21.2’si ve imam hatiplerin yüzde 46.9’u “evet” dedi.

‘SAKINCALI SORU’ YASAĞI

Yazıda, ankette yer alan “Ülkenizdeki politik ve sosyal konularla, tarih, kültür ve sanatla ne kadar ilgileniyorsunuz?” gibi onlarca soruyu devletin sakıncalı bulduğu ve Türk çocuklarına sorulmasına izin verilmediği aktarıldı.