İlker Başbuğ ifade verecek: 'FETÖ'nün siyasi ayağı'na dikkat çekmişti

6 AKP’li vekilin suç duyurusu üzerine eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a başlatılan soruşturma kapsamında Başbuğ'un ifadesi alınacak.

İlker Başbuğ ifade verecek: 'FETÖ'nün siyasi ayağı'na dikkat çekmişti

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, katıldığı bir televizyon programında ‘FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bir soru üzerine, “26 Haziran 2009’da bu iki konuyu içeren kanun teklifini kim hazırladı? Ben bilmiyorum. ‘Araştırsınlar’ diyorum. Ben bir ipucu veriyorum. Bu kanun teklifinin FETÖ’nün emriyle, direktifiyle hazırlandığını düşünüyorum. Çünkü ikisinde de FETÖ komplolarıyla bağlantılı bir olayla karşı karşıyayız” demişti.

Başbuğ’a yanıt veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, “Bu boru göstermeye benzemez, parlamentonun hukuku boru ile sindirilemez” diyerek 2009’daki yasa teklifinin altında imzası bulunan AKP milletvekillerine talimat vermişti. Bunun üzerine imzacı Bekir Bozdağ, Ahmet Aydın, Mustafa Elitaş, Mehmet Ceylan, Ahmet Müfit Doğan ve Yahya Doğan, 7 Şubat tarihinde avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Sözcü’den Asuman Karaca’nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP’li 6 milletvekilinin suç duyurusu üzerine İlker Başbuğ’un ifadesinin alınması için İstanbul Anadolu Başsavcılığı’na talimat yazısı gönderdi.

Başbuğ, savcılığın talimatı kapsamında İstanbul’da ifade verecek.