İlker Başbuğ adliyede

İlker Başbuğ, FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin, "26 Haziran 2009'daki kanun teklifini kim hazırladı? Araştırılsın" demişti.

İlker Başbuğ adliyede

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, geçtiğimiz Şubat ayında katıldığı bir televizyon programında “FETÖ’nün siyasi ayağı” konusunda yaptığı açıklamalarla AKP’nin hedefi olmuştu. Erdoğan’ın talimatıyla AKP’li milletvekili, Başbuğ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine “hakaret” ve “iftira” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na İlker Başbuğ’un ifadesinin alınması için talimat yazısı gönderdi.

Başbuğ da ifade vermek üzere Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne geldi.

BAŞBUĞ’UN AKP’Yİ KIZDIRAN SÖZLERİ

İlker Başbuğ, katıldığı bir televizyon programında “FETÖ’nün siyasi ayağı”na ilişkin bir soru üzerine, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeye dikkat çekmiş, “26 Haziran 2009’da bu kanun teklifini kim hazırladı? Ben bilmiyorum. ‘Araştırsınlar’ diyorum. Ben bir ipucu veriyorum. Bu kanun teklifinin FETÖ’nün emriyle, direktifiyle hazırlandığını düşünüyorum. Çünkü ikisinde de FETÖ komplolarıyla bağlantılı bir olayla karşı karşıyayız” ifadelerini kullanmıştı.