İlerici Kadınlar Derneği'nden yanıt: Özlem Zengin haklıdır!

İKD açıklamasında "Özlem Zengin bu ülkenin emekçi kadınlarının değil, sermayenin, sömürücü sınıfların ve gericiliğin sözcülüğünü yapmaktadır." denildi.

İlerici Kadınlar Derneği'nden yanıt: Özlem Zengin haklıdır!

Meclis’te yaptığı konuşmada Türkiye’de AKP iktidarına kadar ‘kadın’ kelimesinin adının dahi olmadığını öne sürerek alay konusu olan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e İlerici Kadınlar Derneği’nden (İKD) bir yanıt geldi.

“Özlem Zengin haklıdır” denilen yanıtta, AKP döneminde kadın cinayetlerinin hiç olmadığı kadar sık gündem olduğu, şiddet gören ve taciz kadın haberlerinin eksik olmadığı, kadınların yoğun sömürü koşulları altında artan yoksulluk ve dağıtılan sadakalarla gündeme geldiği belirtildi.

Özlem Zengin’in bu karanlık tablo ile gurur duyduğu ifade edilen açıklamada, Zengin’in emekçilerin değil sermayenin ve gericiliğin sözcüsü olduğu vurgulandı.

İKD açıklamasının tamamı şöyle:

“Özlem Zengin’e Yanıtımızdır!

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ”Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu Türkiye’de.”ifadelerini kullanmıştır.
Özlem Zengin haklıdır. AKP döneminde kadınların hiç olmadığı kadar sık gündeme geldiği hepimiz tarafından iyi bilinmektedir.
AKP döneminde kadınlar kadın cinayetleri ile her gün gündemdedir!
AKP döneminde sokak ortasında tekmelenen, şiddet gören, taciz edilen kadın haberleri eksik olmamaktadır!
AKP döneminde kadınlar attığı kahkaha, giydiği etek, sürdüğü rujun rengi ve fıtratı ile sürekli gündemdedir. Bizzat AKP’li Cumhurbaşkanı tarafından kadının fıtratı gereği erkek ile eşit konumda olamayacağı yıllardır dillendirilmektedir!
AKP döneminde aile ve çalışma yaşamının uyumu safsatalarıyla ve esnek çalışma dayatması ile karşı karşıya kalan kadınlar yoğun sömürü koşullarıyla, artan yoksulluk ve dağıtılan sadakalarla gündeme gelmektedir!
Ve elbette her sermaye partisi gibi AKP döneminde bazı kadınlar yaşadıkları şatafat ve lüks ile basında boy göstermektedir!
Kadının temsiliyetini sömürü, şiddet ve cinayetlerle taçlandıran AKP iktidarında gericilik kadınların üzerine karabasan gibi çökmüştür!
Özlem Zengin bu karanlık tablo ile gurur duymaktadır!
Bilinmelidir ki Özlem Zengin bu ülkenin emekçi kadınlarının değil, sermayenin, sömürücü sınıfların ve gericiliğin sözcülüğünü yapmaktadır. Kadının adı ise sömürüye, gericiliğe ve şiddete karşı mücadeleye yazgılıdır.

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ (İKD)
25.06.2020