İlerici Kadınlar Derneği: Görevinden uzaklaştırılan Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan yalnız değildir!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), AKP medyasında hedef gösterilmesinin ardından HSK tarafından görevinden uzaklaştırılan Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan'a destek açıklamasında bulundu.

İlerici Kadınlar Derneği: Görevinden uzaklaştırılan Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan yalnız değildir!

Yargıçlar Sendikası Başkanı ve İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, ölüm orucuna ara verdikten sonra yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için üzüntüsünü dile getirmiş, öncesinde de Gökçek’in yaşatılması için çağrı yapmıştı.

Bu paylaşımları sonrası AKP medyasının hedef alıp linç kampanyası başlattığı Pehlivan hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açılan soruşturma neticesinde 3 ay tedbiren görevden uzaklaştırma kararı verilmişti.

Karar sonrası birçok kurumdan Pehlivan’a destek açıklamaları yapıldı.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) tarafından Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin yapılan açıklamada ”İlericilere dönük, televizyonlardan ve sosyal medya hesaplarından listeler telaffuz edilerek açıktan, fütursuzca ölüm tehditleri savuran, silahlar ve üniformalarla katliam mesajları yayınlayan bu karanlık unsurlara herhangi bir soruşturma açılmadığı, yaptırım uygulanmadığı gibi, tam tersine karanlığa karşı aydınlığı ve insan yaşamını savunanlar, iktidar ve onun kurumları tarafından cezalandırılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

İKD’nin açıklaması şöyle:

Görevinden uzaklaştırılan Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan yalnız değildir!

Ülkemizde ölüme ve karanlığa karşı yaşamdan ve aydınlıktan yana olanlara yönelik saldırılar sürmektedir. En son bu hafta başında yaşam hakkını savunduğu için gerici, faşist ve karanlık unsurların linç girişimine uğrayan Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’a HSK tarafından açılan soruşturma üç ay uzaklaştırmayla sonuçlandırılmıştır.

İlericilere dönük, televizyonlardan ve sosyal medya hesaplarından listeler telaffuz edilerek açıktan, fütursuzca ölüm tehditleri savuran, silahlar ve üniformalarla katliam mesajları yayınlayan bu karanlık unsurlara herhangi bir soruşturma açılmadığı, yaptırım uygulanmadığı gibi, tam tersine karanlığa karşı aydınlığı ve insan yaşamını savunanlar, iktidar ve onun kurumları tarafından cezalandırılmaktadır.

Bu saldırılar, cezalandırmalar bir bütündür, örgütlüdür. Aydınlıktan, laiklikten yana bütün ilericilerin de bunun karşısında örgütlü olması şarttır.

Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan yaşam hakkından, laiklikten, adaletten ve aydınlıktan yana olduğu için cezalandırılmak istenmektedir. Bu ceza sadece ona değil, bütün bu değerleri savunanlara kesilmiştir.

Bu karanlık tezgahı kabul etmiyoruz!

İlerici Kadınlar Derneği, Ayşe Sarısu Pehlivan’ın yanındadır!

Karanlığın temsilcileri bilsinler ki, insanın yaşam hakkı için, aydınlık ve laiklik için mücadelemizi omuz omuza sürdürmeye ve yükseltmeye devam edeceğiz.”

https://twitter.com/ikd_sosyalmedya/status/1261295567910641669?s=20