İKD: Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin!

Çorum’un Kargı ilçesinde müftü yardımcısı ile ilçe müftüsünün şoförü bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmıştı. İlerici Kadınlar Derneği tarafından yapılan açıklamada olayın takipçisi olunacağı belirtilerek "Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız." denildi.

İKD: Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin!

Çorum’un Kargı ilçesinde müftü yardımcısı ile ilçe müftüsünün şoförü bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

İlerici Kadınlar Derneği, AKP’nin gerici politikaları ve Diyanet’in günaşırı açıklamalarıyla hayatı belirlemeye çalıştığı şu günlerde çocuklarımız üzerine düşürülen gölgeye işaret ettiği açıklamada, Diyanet görevlisi bir müftü ve şoförün gerçekleştirdiği çocuk istismarının yine Diyanet’ın kendi denetimi ve müfettişlerine bırakılmasının son derece sorunlu olduğu vurgulanarak, “Bu durumun takipçisi olacağımızı, çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız.” denildi.

İKD’nin yaptığı, ‘ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİNDEN ELLERİNİZİ ÇEKİN!’ başlıklı açıklamanın tamamı şu şekilde;

Çorum’un Kargı ilçesinde görev yapan Müftü Yardımcısı F.K. ile müftünün şoförü H.B.A. ilçede bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ve Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerin iki hafta önce Kargı’ya geldiği ve soruşturmanın sürdüğü basın üzerinden öğrenilmiştir.

AKP döneminde yürütülen gerici politikaların sınır tanımadığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eylem ve açıklamalarının gündelik hayatımızı son derece etkilediği şu günlerde çocuklarımızın üstüne düşürülen bu gölgenin kabul edilemeyeceği açıktır. Bir çocuk istismarı vakasının Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendi denetimi ve müfettişlerine bırakılması, kitlelerin evlerinde karantinadayken gözlerden uzak hukuki süreçlerin yürütülmesi nedeniyle çocuğun üstün yararının korunması bakımından son derece sorunlu olan bu durumun takipçisi olacağımızı, çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız.

ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİNDEN ELLERİNİZİ ÇEKİN!Çorum'un Kargı ilçesinde görev yapan Müftü Yardımcısı F.K. ile müftünün…

Gepostet von İlerici Kadınlar Derneği – İKD am Mittwoch, 6. Mai 2020