İktidarın kanalında Türkiye ve tedbir itirafı

AKP'nin yayın organı A Haber'de konuşan İstanbul Tıp Fakültesi Acil Dahiliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Erk, koronavirüs salgınının Türkiye'de dünya ortamalasının da üstünde bir hızla artış gösterdiğine dikkat çekti. Erk, alınan tedbirlerin sonucu fazla değiştirmeyeceğini söyledi.

İktidarın kanalında Türkiye ve tedbir itirafı

Koronavirüs salgınına karşı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni tedbirlerin salgının yayılımını engellemekten uzak olduğu iktidarın yayın organlarından A Haber’de açık edildi.

Albayrak ailesine ait Turkuvaz Medya bünyesindeki kanalın canlı yayınında yorumlarda bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Acil Dahiliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Erk, “En az 2 hafta, ama tercihen 3 hafta kadar sürecek total bir kapanma, yani sokağa çıkma yasağı uygulanmasının gerekli olduğunu düşünüyordum. Biliyorsunuz Türkiye’de vakalar artmaya devam ediyor. Türkiye belki de dünya ortalamasından daha da hızlı bir artışa sahne oluyor. Ağır vaka sayısında dünyada 7’ciyiz, hasta sayısında da 25. sıralardayız.” dedi.

Bu tablo karşısında mutlaka birşeyler yapmanın gerekli hale geldiğini söyleyen Erk, alınan tedbirler için ise “Genel olarak daha önce önce alınan önlemlerdi. Buna bakarak sonucun çok fazla değişmeyeceğini öngörmek mümkün olabilir.” ifadelerini kullandı.