İkinci kez koronaya yakalandı: 25 yaşındaki gencin semptomları ağırlaştı

ABD'de ikinci kez koronavirüse yakalanan 25 yaşındaki genç, doktorlarının ifadelerine göre hastalığı çok daha şiddetli geçirdi.

İkinci kez koronaya yakalandı: 25 yaşındaki gencin semptomları ağırlaştı

ABD’nin, Nevada bölgesinde yaşayan 25 yaşındaki genç adam, ciğerleri bedenine gerekli olan oksijeni sağlayamaması sonrası hastaneye kaldırıldı. İsmi açıklanmayan kişi, ikinci kez Covid-19’a yakalandı

Vaka üzerine Lancet dergisinde yayınlanan çalışma, virüse karşı ne kadar bağışıklık geliştirebildiği noktasında soru işaretlerini ele alıyor.

Nevada’lı hastanın 25 Mart’ta ilk semptomları, öksürme, bağ ağrısı, mide bulantısı ve ishal olarak kendini gösterdi ve 18 Nisan’da ilk kez koronavirüs testi pozitif çıktı. 27 Nisan’da ilk belirtiler tamamen ortadan kalkarken, 9 ve 26 Mayıs’ta iki kez koronavirüs testi negatif çıktı.

Hastada 5 Haziran’da ikinci kez koronavirüs tespit edildi. 25 yaşındaki genç bu kez oksijen sıkıntısı çekerken, solunumu da zayıfladı.

Bilim insanlarına göre Nevadalı hasta, ikinci kez virüsü kaptı. İlk ve ikinci teşhis sırasında yapılan testler, virüsün genetik kodlarının aynı bulaşma ile olamayacak kadar farklı olduğunu ortaya koydu.

İkinci kez hastalığı daha ağır geçiren vakaların, bilim insanları tarafından nadir görüldüğü belirtiliyor.