Emekçi kadınlar 'İstanbul Buluşması'nda bir araya geldi

Emekçi kadınlar İstanbul Buluşması'nda bir araya geldi.

Emekçi kadınlar 'İstanbul Buluşması'nda bir araya geldi

İKD, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kartal Meydanı’nda İstanbul Buluşması’na çağırmıştı.

İlerici Kadınlar Derneği’nden yapılan davette, “Gericiliğe boyun eğmeyen, laiklik kırmızı çizgimizdir diyen, aydınlanmadan yana olan yurttaşlarımızı, eşitlikçi bir düzen kurulmalı diyen bütün dostlarımızı 8 Mart İstanbul Buluşmamıza güç vermeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

İstanbul Buluşması Kartal’da başladı. Emekçi kadınlar İstanbul Buluşması’nda bir araya geldi.

İlerici Kadınlar Derneği’nin (İKD) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, “Eşitlik, Laiklik, Sosyalizm” başlığı ile düzenlenmiş olduğu İstanbul buluşması Kartal meydanında gerçekleşti.

Mitingde emekçi kadınlar “Şeriata faşizme karanlığa geçit yok” “Eşitlik, özgürlük sosyalizmde” “Gerici diyanet kapatılsın” sloganları ile yürüdü.

Mitinde bir konuşma gerçekleştiren İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil konuşmasında Türkiye’de emekçi kadınların durumu, gericilik, işsizlik ve kriz başlıklarına değindi. Yenil, bu düzenin krizlerle ve sömürü ile beslendiğini belirterek şunları kaydetti:

“Bu düzen krizlerle ve sömürü ile beslenirken bizlerin ise şükretmesi bekleniyor. Biliyorlar ki kadınları susturmadan, kadınları teslim almadan emekçi sınıfları teslim alamazlar. Ancak yağma yok, biz emekçi kadınlar dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyeceğiz.
Bizler İlerici Kadınlar Derneği olarak bütün emekçi kadınları emperyalizme, sömürüye ve gericiliğe karşı örgütlenmeye, sosyalist kadın hareketine güç vermeye çağırıyoruz. Bizler eşitlik istiyoruz, gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan ekmek ve gül günleri için mücadele ediyoruz. Bizler laiklik istiyoruz. Gericiliğin toplumsal yaşamı esir almasının önüne geçmek için mücadele ediyoruz. Bizler kadınlara yaşam hakkı tanımayan bu düzeni değiştireceğiz. İnsanca bir yaşam eşitlikçi bir düzen istiyoruz. Yaşasın 8 Mart”

Mitingde Yenil’in yanı sıra, tekstil işçisi Arzu Yılbaş, Avukat Tümay Çetin, Marmara Üniversitesi öğrencisi Gülin Kara ve Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek birer konuşma gerçekleştirdiler.