İKD'den Dünya Kız Çocukları Günü açıklaması: Aydınlık bir gelecek mümkün

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Dünya Kız Çocukları Günü'nde, kapitalizmin çocuklara, kadınlara ve insanlığa sunabileceği aydınlık bir gelecek olmadığını vurgulayan bir açıklama yayımladı.

İKD'den Dünya Kız Çocukları Günü açıklaması: Aydınlık bir gelecek mümkün

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Dünya Kız Çocukları Günü ile ilgili bir açıklama yayımladı.

İKD tarafından yayımlanan, ülkemizde her geçen gün sayıları artan ve AKP’nin desteğiyle güç devşiren tarikat ve cemaatler kız çocuklarının hayatını cehenneme çevirmeye devam etmekte olduğu belirtilen açıklamada,” Kız çocuklarının da kadınların da kurtuluşunun, gericiliğe karşı laikliğin, sömürüye karşı eşitliğin, kapitalizme karşı sosyalizmin mücadelesinden geçtiği artık çok daha açık hale gelmiştir. Yeryüzünün bütün çocukları için aydınlık bir gelecek inşası sözümüzü tekrarlıyor, eşitlik için mücadeleye çağırıyoruz” denildi.

İKD’nin ”Aydınlık bir gelecek mümkün!” başlıklı açıklamasının tamamı şöyle:

”Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının uğradığı ayrımcılık ve şiddete karşı Türkiye, Peru ve Kanada’nın önerisiyle Birleşmiş Milletler’in 2012 yılında aldığı kararla her yıl 11 Ekim tarihinde kutlanmaya başlamıştır.
Türkiye her ne kadar bu kararın uygulanması için öneride bulunan ülkelerden olsa da özellikle AKP’li yıllarda kız çocuklarının üzerindeki baskı, şiddet ve eşitsizliğin giderek arttığı bilinmektedir.

Ülkemizde her geçen gün sayıları artan ve AKP’nin desteğiyle güç devşiren tarikat ve cemaatler kız çocuklarının hayatını cehenneme çevirmeye devam etmekte, yaşam hakkından eğitim hakkına kadar kız çocuklarının sağlıklı bir çevrede yetişme ve gelişim imkanını elinden almaktadır.
Geçtiğimiz günlerde Uşaki tarikatı şeyhinin bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismarı, Aladağ’da Süleymancıların yurdunda çıkan yangında hayatları çalınan 11 kız çocuğu ve tarikatların insafına terk edilen niceleri yoksulluğun ve gericiliğin ayyuka çıktığı bir dönemde kız çocuklarının maruz kaldığı karanlığı gözler önüne sermektedir.

İktidar tarafından dönem dönem gündeme getirilen çocuk yaşta evliliklerin yasallaşmasına yönelik adımlar ise kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddetin ve ayrımcılığın sonlandırılmasında AKP’nin ‘samimiyetini’ ortaya koymaktadır. 8 yıldır 11 Ekimler de sermaye gruplarının öncülüğünde kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü’nde ‘kız çocuklarının desteklenmesi ve onlara yatırım yapılması’ söylemleri ön plana çıkarılmakta, çeşitli sivil toplum projeleriyle göz boyamaya çalışılmakta, gerçekte ise milyonlarca kız  çocuğu kapitalizmin eşitsiz koşulları içerisinde her türden istismar ve sömürüyle boğuşmaya devam etmektedir.

Kapitalizmin çocuklara, kadınlara ve dahası insanlığa sunabileceği aydınlık bir gelecek yoktur. Her geçen gün derinleşen yoksullaşma, savaş ve sömürü en çok kadın ve çocukları ezmekte, bu koşullar altında kız çocuklarına ve kadınlara yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılacağı söylemleri hamasetten öte anlam ifade etmemektedir. Kız çocuklarının da kadınların da kurtuluşunun, gericiliğe karşı laikliğin, sömürüye karşı eşitliğin, kapitalizme karşı sosyalizmin mücadelesinden geçtiği artık çok daha açık hale gelmiştir.

İlerici Kadınlar Derneği olarak, Dünya Kız Çocukları Günü’nde yeryüzünün bütün çocukları için aydınlık bir gelecek inşası sözümüzü tekrarlıyor, eşitlik için mücadeleye çağırıyoruz.

İlerici Kadınlar Derneği ”