İKD'den çocuk istismarı propagandası yapan profesöre ilişkin açıklama: Bu sözler AKP'li yılların yansıması, sistemli bir politikanın sonucu

İlerici Kadınlar Derneği, Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven'in Akit Tv'de yaptığı çocuk istismarı propagandasına karşı açıklama yayımladı.

İKD'den çocuk istismarı propagandası yapan profesöre ilişkin açıklama: Bu sözler AKP'li yılların yansıması, sistemli bir politikanın sonucu

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in, Akit TV’de katıldığı programda “12-17 yaş arası çocuk doğurmak için en ideal yaş. O yaştaki biri süper kadındır” ifadelerine yer vererek çocuk istismarı propagandası yapması tepkilere yol açmıştı.

Özgüven’in çocuk istismarını meşrulaştırdığı konuşmalarına bir tepki de İlerici Kadınlar Derneği’nden geldi.

İKD’nin açıklamasında ”Muttalip Kutluk Özgüven’in Akit Tv’de yaptığı ve 12-17 yaş arasındaki kız çocuklarının doğurganlığı üzerinden söylediği sözler, bir seferlik tek kişiye atfedilebilecek münferit bir olayın parçası değildir. Aksine bir ‘Profesör’ tarafından dillendirilen bu sözler AKP’li yılların bir yansımasıdır” denildi.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) tarafından yapılan açıklama şöyle:

Çocuk İstismarı Aklanamaz!

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Profesör Olarak Görev Yapan Muttalip Kutluk Özgüven’in Akit Tv’de 13-16 Yaş Arasındaki Çocukların Doğurganlığı Üzerine Yaptığı Açıklamalar Hakkında Basın Açıklaması

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Muttalip Kutluk Özgüven’in Akit Tv’de yaptığı ve 12-17 yaş arasındaki kız çocuklarının doğurganlığı üzerinden söylediği sözler; bir seferlik tek kişiye atfedilebilecek münferit bir olayın parçası değildir. Aksine bir “Profesör” tarafından dillendirilen bu sözler AKP’li yılların bir yansımasıdır.

Çocuk istismarcılarının temize çıkarılmaya çalışıldığı, kadın öğrencilerin hocaları tarafından bilgisayar başında görüntülenmesinden bile haz duyulduğu, kadın haklarının erkekler tarafından konuşulduğu ve değerlendirildiği bu dönemde sarf edilen bu sözler, sistemli bir politikanın sonucudur.

İlerici Kadınlar Derneği olarak her geçen gün kadına şiddettin arttığı, çocuk istismar vakalarının aklandığı bu dönemde kadınların ve çocukların eril, gerici politikalara karşı savunmasız olmadığını, kadına ve çocuğa yönelik hak ihlallerinin hepsinde mücadelemizi sürdüreceğimizi bildiririz.

https://twitter.com/ikd_sosyalmedya/status/1261612027962888192?s=20