İKD: Tarikat ve cemaatlerin faaliyetleri engellenmelidir

"Bütün yurttaşlarımızı gericiliğe karşı, laik ve aydınlık bir ülke için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."

İKD: Tarikat ve cemaatlerin faaliyetleri engellenmelidir

Uşakki tarikatının cinsel istismarcı ‘şeyh’i Fatih Nurullah’ın 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması, kamuoyunda cemaat ve tarikatlara yönelik tepkiyi de artırdı. Sosyal medyada ‘cemaat ve tarikatlar kapatılsın’ etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) de konuyla ilgili “Çocuklarımız gericilerin insafına terkedilemez” başlığında bir açıklama yayımladı. İKD’nin açıklamasında, “Tarikat ve cemaatlerin faaliyetleri engellenmelidir” ifadelerine yer verildi.

İKD’den yapılan açıklama şöyle:

Geçtiğimiz günlerde Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Uşşaki Tarikatı’nın sözde lideri Fatih Nurullah’ın 12 yaşında ki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması tarikat ve cemaat gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sakarya’da Uşşaki tarikatının dergahında yaşananlar münferit değildir. Ensar Vakfı yutrlarında, Süleymancılar adıyla bilinen tarikat yurtlarında, Fıkıh-Der’e bağlı kaçak Kur’an kursunda yaşananlar sadece birkaç örnek olarak ilk akla gelenlerdir. Sakarya’da yaşananları tek başına ”sapkın” bir tarikat şeyhinin fiilleri olarak değerlendirmek karşı karşıya olduğumuz çok boyutlu karanlığın üzerini örtmektir. Yıllardır laiklik anlayışının üzerinde tepinenler ülkemizi adım adım karanlığa sürüklemiştir.Bugün ekonomiden, yargıya, eğitimden, sağlığa tarikatların egemenliği kurulmuş, toplumsal ve sosyal yaşamda paralel bir hukuk tarikatlar eliyle tesis edilmiştir.

Fatih Nurullah isimli şahsın istismar ettiği kız çocuğunun babasıyla yaptığı telefon konuşmaları tesis edilen bu yeni hukukun kodlarını taşımaktadır. Şikayette bulunan babanın güvenlik güçlerinin gözü önünde tarikat mensupları tarafından darp edilmesi bizler açısından ibretliktir.

Çocuklarımızın tarikat ve cemaatlerin insafına terkedilmesi kabul edilemez. Fatih Nurullah’ın yargılanması yetmez, tarikat ve cemaat örgütlenmeleri yasaklanmalıdır.

Bu vesileyle bir kez daha bütün yurttaşlarımızı gericiliğe karşı, laik ve aydınlık bir ülke için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”