İKD: Pınar Gültekin'i bu düzen katletmiştir

İlerici Kadınlar Derneği'nin "Pınar Gültekin'i bu düzen katletmiştir" başlıklı açıklamasında, "Bu cinayetin ardında, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak isteyen, infaz affı ile, kadın cinayetlerine yol veren, katilleri cesaretlendiren , kadın düşmanı her türlü politikayı, aile, din, ahlak gibi nedenlere sığınarak sürdürülen gerici politikalar vardır" denildi.

İKD: Pınar Gültekin'i bu düzen katletmiştir

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Pınar Gültekin’in katledilmesine dair bir açıklama yayımladı. Açıklamada, kadın cinayetlerinin politik olduğu vurgulanırken, bu cinayetin ardında gerici politikalar olduğu ifade edildi. “Pınar Gültekin’i bu düzen katletmiştir” başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Günlerdir kendisinden haber alınamayan Pınar Gültekin’in katledildiği ortaya çıkmıştır. Pınar Gültekin’i katleden sadece bir kişi değildir. Başından beri vurguladığımız gibi kadın cinayetleri politiktir. Bu cinayetin ardında, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak isteyen, infaz affı ile, kadın cinayetlerine yol veren, katilleri cesaretlendiren , kadın düşmanı her türlü politikayı, aile, din, ahlak gibi nedenlere sığınarak sürdürülen gerici politikalar vardır. Alışmayacağız, sinmeyeceğiz, susmayacağız…”