Milletvekillikleri düşürülen CHP'li ve HDP'li 3 isim gözaltına alındı

HDP’li vekiller Güven ve Farisoğulları ile CHP'li Berberoğlu, milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından gözaltına alındı.

Milletvekillikleri düşürülen CHP'li ve HDP'li 3 isim gözaltına alındı

Bugün Meclis Genel Kurulu’nda HDP Hakkari milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP’li Enis Berberoğlu hakkında mahkeme kararlarının okunması, üç milletvekillerinin böylece vekilliklerinin düşürülmesi sonrası yargının gözaltı kararları gecikmedi.

Yakalama kararının ardından Musa Farisoğulları ve Leyla Güven gözaltına alındı.

Farisoğulları, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Genel Merkezimize gitmek üzere Diyarbakır’dan Ankara’ya giderken, az önce gözaltına alındım” dedi.

Mezopotamya Ajansı Farisoğulları’nın Diyarbakır – Urfa yolu üzerinde bulunan Pirinçlik karakoluna götürüldüğü bilgisini geçti.

Leyla Güven de Diyarbakır’daki evinden gözaltına alındı. Güven Twitter hesabından 23.00’te paylaştığı mesajda “Gözaltına alınıyorum” diye yazdı.

HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın ardından CHP’li Berberoğlu da gözaltına alındı. Meclis Genel Kurulu’nda milletvekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu İstanbul’daki evinde gözaltına alındı.

JET HIZIYLA TUTUKLAMA

Milletvekillikleri düşürüldükten sonra akşam saatlerinde gözaltına alınan HDP’nin Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekilli Musa Farisoğulları tutuklanarak cezaevine gönderildi