İdlib’de Suriye tarafından ele geçirilen yerlerde ABD silahları çıktı

Suriye ordusunun cihatçı terör gruplarına yönelik operasyonlarına devam ederek adım adım ilerlediği İdlib'de ABD menşeili silahlar bulunuyor.

İdlib’de Suriye tarafından ele geçirilen yerlerde ABD silahları çıktı

Suriye ordusuna bağlı birlikler, İdlib kırsalının güneydoğusunda yer alan Merdih ve Kfar Amim belderini terör gruplarından kurtardıktan sonra beldelerde gerçekleştirdikleri arama tarama operasyonları sırasında ABD menşeli cephane ele geçirdi. Birliklerin ele geçirdikleri arasında Suudi Arabistan ve Kuveyt yapımı tıbbi malzemelerin bulunduğu depolar da bulunuyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA‘nın haberine göre, İdlib kırsalının güneydoğusundaki son günlerde kurtarılan Kfar Amim Beldesinde ordu birliklerinin bulundukları arama tarama operasyonlarında ele geçirdikleri, terör gruplarından kalma depolarda GRAD füzelerinin yanısıra ABD menşeli top ve havan mühimmatının bulunduğu belirtildi.

Haberde, kurtarılan Merdih beldesinde de arama tarama operasyonlarda ele geçirilen terör gruplarına ait meydan hastanesinde Suudi Arabistanlı ve Kuveyt ürünü tıbbi teçhizat ve malzemelerin bulunduğu aktarıldı.

Bulunan silah ve malzemelerin bir video ile de gözler önüne serildi: