İddia: Hazine ve TSK'ya ait 4200 dönümlük arazi Varlık Fonu'na devredildi

'İyi Parti' Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş'ın iddiasına göre Gemlik’teki 4200 dönümlük parsel Varlık Fonu’na devredildi.

İddia: Hazine ve TSK'ya ait 4200 dönümlük arazi Varlık Fonu'na devredildi

‘İyi Parti’ Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş, Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan 4200 dönümlük arazi hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Toktaş’ın iddiasına göre, Hazine ve TSK’ya tahsisli arazi Varlık Fonu’na devredildi.

Toktaş, konuyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Burası bir kısmına yerli otomobilin yapılacağı, Türkiye’nin en kıymetli arazilerinden olan Gemlik’teki 4200 dönümlük parsel. Hazineye ait ve TSK’ya tahsisli bir arazi. Bugün itibariyle Varlık Fonuna devredildi… Acaba hangi Londra Bankerine borç karşılığı ipotek edilecek?”

TVF’DEN AÇIKLAMA

Haberimizin ardından Türkiye Varlık Fonu (TVF) Kurumsal İletişim Direktörlüğü Manifesto‘ya ulaşarak iddiaya ilişkin açıklamada bulundu. Tahsis iddiasının doğru olmadığını belirten TVF yetkilisi, TVF’ye böyle bir arazi devri yapıldığına dair bir bilgilerinin olmadığını söylerken “Devredilen şirketin ismi belki yanıltıcı olmuş olabilir. Ankara’da Gençlik Parkı devredildi denilmişti, onun da devredilmediği sonradan ortaya çıkmıştı.” dedi.

Ankara’nın tarihi parklarından Gençlik Parkı’nın Varlık Fonu’na devredildiği iddiası geçtiğimiz yıl gündem haline gelmişti. Daha sonra TVF’nin açıklaması üzerine Mimarlar Odası Ankara Şubesi bir düzeltme yapmış ve “Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak Ankara’nın tüm varlıklarını, iktidarın şeffaf olmamasından kaynaklı çok zor bilgi alma koşullarında aldığımız bilgileri kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu kapsamda Gençlik Parkı Varlık Fonu’na devredilmiş haberimizi, Gençlik Parkı Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketine devredilmiş olarak düzeltiyor ve bu vesile ile dikkatleri SUKUK (Hazine Müsetaşarlığının islami esaslara uygun kira sertifikası ihraç edebilmek için kurmuş olduğu şirket) sistemine çekiyoruz.” demişti.