İçişleri'nden belediyelerin yardım kampanyalarına 'derhal men' ve kovuşturma tehdidi

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin bağış kampanyasına İçişleri'nden 'derhal men' ve 'kovuşturma' tehdidi geldi.

İçişleri'nden belediyelerin yardım kampanyalarına 'derhal men' ve kovuşturma tehdidi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı yardım toplama genelgesinde bazı belediyelerin açtığı hesapların izinsiz olduğu, illerde valiliklerin onayı dışında bir işlemin yapılamayacağı, aksi durumda sorumlular hakkında kovuşturma yapılacağı belirtildi.

81 ilin valilerine gönderilen genelgede “2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu” kapsamına aykırı izinsiz yapılan yardım toplama faaliyetlerinin kolluk kuvvetlerince men edileceği ve işlem yapanlar hakkında kovuşturma yapılacağı duyuruldu.

Belediyelerin de valiliklerden izin almadan yardım kampanyası düzenleyemeyeceği belirtildi. Genelgede “‘İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır’ hükmü çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılması hususunda, bilgi edinilmesi ve gereğini arz ve rica ederim” denildi.

İMAMOĞLU’NDAN MADDELERLE YANIT

İçişlerinin genelgesine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan bir paylaşımla yanıt geldi. İmamoğlu, belediyelere bağış kabul etme yetkisi veren kanun maddelerini hatırlatıp bağış yapma çağrısında bulundu.