İbrahim Kalın aynı telden: Gezi'nin ülkeye verdiği zararı unutmamak lazım

İbrahim Kalın, Gezi Davası kararına ilişkin, "Gezi olayları ile ilgili bir kalkışma olarak ülkeye verdiği zararı unutmamak lazım." yorumunda bulundu.

İbrahim Kalın aynı telden: Gezi'nin ülkeye verdiği zararı unutmamak lazım

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe’deki Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Kalın İdlib’de yaşanan süreçle ilgili şunları kaydetti:

“İdlib’le ilgili yaşanan gelişmeleri Rus Heyeti ile görüştük. İdlib’de bizim temel çizgimiz, Soçi Mutabakatı’na geri dönülmesidir. Şu an itibari ile çıkan kararda görüşmelerin devam etmesi yönünde.

İdlib çatışmasızlık sınırları bellidir. 12 askeri gözlem noktası, harita esas alınarak konuşlandırılmıştır. Oradaki askeri gözlem noktaları ve onların güvenliğidir. Türkiye’nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur. Askerlerimize yönelik bir saldırı ya da taciz olduğu durumda geçen haftalarda cevabını verdiğimiz gibi en sert şekilde karşılığını vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

Kalın, Gezi Davası kararına ilişkin ise şu yorumda bulundu:

“Bir yargı sürecinin bir aşamasını teşkil ediyor. Söz yargıda, bizim yorum yapmamız doğru değil. Gezi olayları ile ilgili bir kalkışma olarak ülkeye verdiği zararı unutmamak lazım. Sayın Gül gurur duyabilir. Bizim tarafımızdan bir bağlayıcılığı yoktur. Bir bütün olarak okuduğumuzda durumu Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini unutmayalım.”