İbrahim Kalın aynı telden: Esad rejimi konusunda pozisyonumuz açık

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı'nın ardından dış politikaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın aynı telden: Esad rejimi konusunda pozisyonumuz açık

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda Türk askerinin Libya’ya gönderilmesiyle ilgili konuşarak şunları kaydetti:

“Libya’da önceliğimiz çatışmaların bir an önce durması, bir ateşkes olması. Hafter’in yaptığı her tür saldırı adeta yanına kalmakta, uluslararası toplumdan bir kınama dahi çıkmamaktadır”

Kalın, ABD ve İran arasında yaşanan gerginlikle ilgili de sükunet çağrısı yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Bizim bu noktada ‘arabulucu olalım’ gibi bir beklentimiz, talebimiz, yahut iddiamız yok. Türkiye hem ABD ile hem İran’la konuşabilen birkaç ülkeden birisi, belki de en önemlisi” dedi.

Kalın, kendisine  gazeteciler tarafından yöneltilen, “Türkiye’ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Putin’in ziyaret öncesi Şam’da Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesinin zamanlama açısından bir anlam taşıyıp taşımadığı” sorusuna ise, “Putin’in Suriye ve Türkiye ziyaretlerinin zamanlamasının bir anlamı yok, Vladimir Putin’in bu ziyareti kendi tasarrufu” yanıtını verdi.

İbrahim Kalın Suriye ile ilgili “Esad rejimi konusunda pozisyonumuz açık. Suriye’yi demokratik, çoğulcu, barışçıl geleceğe taşıyacak lider olma vasfını yitirdiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.